duminică, 28 noiembrie 2010

PSD a infiintat Forumul National al Agricultorilor

Gh. Antochi, Ion Rauta (primii din stanga), Ioan Melinte
si Viorel Alistar, la Conferinta de la Bascov
(Foto: Petru DONE) 

Reprezentanti ai agricultorilor inrolati sub culorile Partidului Social Democrat (PSD), inclusiv din judetul Bacau, s-au reunit, la sfirsitul saptaminii trecute, la Bascov - Pitesti, la prima Conferinta Nationala a Forumului National al Agricultorilor PSD. La eveniment au participat fruntasi ai partidului, intre care Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei, deputatul Victor Surdu, presedintele Departamentului Agricultura si Dezvoltare Rurala al PSD. Forumul National al Agricultorilor a luat fiinta ca structura consultativa de specialitate a Consiliului National al PSD si reuneste producatori agricoli, specialisti in domeniul agriculturii, silviculturii, protectiei mediului si alimentatiei.
Prima Conferinta Nationala a Forumului s-a desfasurat sub sloganul "Politica PSD plus Politica Piinii! Consumati produse romanesti!”, iar primul document emis este Rezolutia-Apel privind masurile si initiativele care urmeaza a fi promovate la nivelul structurilor parlamentare, a consiliilor judetene si a consiliilor locale, pentru a pune in practica, in conditii de opozitie sau de majoritate, programul de guvernare in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, prezentat, de asemenea, la Conferinta. Adrian Nastase vede in Forumul National sursa cea mai importanta de expertiza in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale pentru PSD dar si pentru politica agricola a Romaniei, iar in programul de guvernare un instrument pentru dublarea productiei agricole in urmatorii zece ani, pentru o mai mare amploare a consumului de produse romanesti de calitate.
Programul a fost intocmit de peste 4.000 de specialisti din domeniu si a folosit - dupa aprecierea lui Victor Surdu - 12 metri cubi de documente pe domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale. Acest document are trei obiective strategice: cresterea inteligenta a productiei agricole, dezvoltarea rurala durabila si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca din domeniu.
In organele de conducere ale Forumului, din judetul Bacau au fost alesi deputatul Gheorghe Antochi (din partea Comisiei de Agricultura a Camerei Deputatilor), prof. dr. ing. Ioan Viorel Rati - coordonator regional pentru Regiunea Nord-Est, Ion Rauta si Radu Antohi, dar, prin reasezarea pozitiilor ocupate, s-ar mai putea cistiga un post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu