vineri, 23 martie 2012

Conferinţă regională ProFeminAntrep


Universitatea Spiru Haret, în parteneriat cu Uniunea Naţională pentru Drepturile Femeii din România organizează, sâmbătă, 24 martie, la Suceava, a 4-a conferinţă regională "Femei de succes". Conferinţa face parte din proiectul "ProFeminAntrep - Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat", aplicat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Conferinţa va avea loc la sediul Şcolii postliceale sanitare din Suceava (Aleea Jupiter, nr. 10), de la ora 12,00.
ProFeminAntrep este un proiect strategic finanţat din Fondul Social European, care se desfăşoară atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pe o perioadă de 3 ani. Sunt realizate cursuri de formare profesională în antreprenoriat pentru 7.200 de femei (900 de femei din fiecare regiune de dezvoltare a ţării), dintre care 2.880 sunt studente. În Regiunea Nord Est, au fost organizate cursuri şi în judeţul Bacău. Cursurile, certificate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, crează posibilitatea valorificării potenţialului local sau regional în dezvoltarea unei afaceri. Experţii din echipa de proiect acordă asistenţă şi consultanţă femeilor din grupul ţintă care doresc iniţierea unei afaceri în toate fazele acestui demers, asigurând activităţile de sprijin şi monitorizare şi după iniţierea acesteia.
Competenţele dobândite sunt, în principal, în domeniile antreprenoriat, management al afacerilor, marketing, management al resurselor umane, comunicare şi relaţii publice, financiar, contabilitate primară, juridic. După finalizarea cursurilor, absolventele se pot înscrie la Concursul "Premiul pentru inţiativa antreprenorială feminină", unde sunt premiate cele mai bune idei antreprenoriale.
Agenda conferinţei cuprinde prezentarea programului de formare profesională "Competenţe antreprenoriale", precum şi prezenţa unor femei model care vor vorbi despre reuşitele realizate ca antreprenori în urma suportului venit din partea experţilor din centrele locale, implicaţi direct în acest proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu