marți, 28 octombrie 2014

Instanţa a respins pretenţiile lui Ovidiu Tender la Rafo



  • omul de afaceri a cerut 15 milioane de euro, echivalentul unor active care i-ar reveni printr-un memorandum
Tribunalul Bacău – Secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal a respins cererea societăţii Prospecţiuni Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, prin care acesta a introdus pe rol o ordonanţă de plată în valoare de 15 milioane de euro, sumă pe care voia să o recupereze de la societatea
Rafo Oneşti. Ordonanţa a fost introdusă cu titlu de daune-interese şi invoca Memorandului de înţelegere încheiat cu acţionarul majoritar al Rafo în anul 2009. În final, suma solicitată prin instanţă creştea cu încă aproape 640.000 de lei dobândă la valoarea pretenţiilor, calculată până la 26 august 2014, dar care va fi actualizată pe măsura trecerii timpului, plus cheltuielile de judecată.
Pretenţiile societăţii Prospecţiuni, care este acţionar minoritar al Rafo, cu mai puţin de 3% din capitalul social al acesteia, au venit la scurt timp după ce Adunarea Generală a Acţionarilor rafinăriei a aprobat diminuarea capitalului social, pentru a scăpa societatea de dizolvare, întrucât valoarea activului net ajunsese sub jumătate din valoarea capitalului. Pentru această adunare, Prospecţiuni a trimis votul său prin corespondenţă, dar acesta nu a fost luat în consideraţie, pe motiv că ar fi ajuns prea târziu şi neconform cu regulamentul impus.
În anul 2009, acţionarul majoritar al Rafo, Petrochemical Trading, şi Prospecţiuni au încheiat un memorandum de înţelegere pentru preluarea Rafinăriei Dărmăneşti, a fabricii Biocetan din Bihor şi a şase terenuri din trei judeţe, în schimbul acţiunilor (aproape 24 de milioane) deţinute de Prospecţiuni la Rafo. Activele erau evaluate la 60 de milioane de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu