duminică, 9 noiembrie 2014

Zeul Bachus a deschis a doua sărbătoare a vinului în Bacău



  • timp de trei zile, b\c\uanii au putut vizita, la Centrul de Afaceri, standurile Bursei Vinului – VinEst 2014
Cavalerii Vinului au degustat la propriu 
ofertele Bursei VINEST 2014
Societatea Centrul de Afaceri [i Expozițional Bacău, în parteneriat cu Selgros Cash & Carry România, au organizat în perioada 7 – 9 noiembrie, la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”, a doua ediție a evenimentului „Bursa Vinului – VinEst Bac\u”. Aceasta este o expoziție regională, cu participare internațională dedicată vinului, la care au participat producători, importatori și distribuitori de vinuri, accesorii și echipamente din domeniu, precum și pensiuni și crame, dar și producători de alimente tradiționale care se pretează degustării unui pahar de vin bun.
Deschiderea oficială a Bursei Vinului a avut loc în prezența reprezentanților autorităților centrale și locale - senatorul Dragoș Luchian și viceprimarul Vasile Tescaru, a expozanților și, evident, a vizitatorilor, dar și a reprezentanților Legatului Iași al Consulatului România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului, ordin care are membri și în Bacău. ”Am fost alături de această expoziție, care a ajuns la a doua ediție – ne-a declarat președintele Legatului Iași al Ordinului Cavalerilor Vinului, Anghel Petre Mihai. Am văzut, lucru îmbucurător, că au venit și expozanți noi și că această zonă deosebită care este Bacăul încearcă să se deprindă cu evenimente de acest fel. Noi, Cavalerii Vinului, îi încurajăm pe toți cei care știu ce este un vin bun să nu-l omită dintre obișnuințele lor, darș[i să-l înțeleagă cultural. Avem proiecte și din partea podgoriilor, dar și a somelierilor și comercianților, le susținem, iar pe cei care organizează manifestări promoționale de acest gen îi încurajăm.”
La standurile Bursei Vinului au avut loc prezentări și degustări de vinuri din Republica Moldova, Italia, Franța, și România, iar comecianții au putut încheia contracte direct cu producătorii, importatorii și distribuitorii de vinuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu