miercuri, 10 decembrie 2014

Banca Transilvania a preluat Volksbank

Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania (BT), Horia Ciorcilă (în fotografie, între Omer Tetik, directorul general al BT, şi Michael Mendel, preşedintele Volksbank), a anunțat semnarea, astăzi, 10 decembrie, a unui angajament ferm pentru achiziționarea integrală a acțiunilor Volksbank România de la Österreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG și WGZ BANK AG.
BT și Volksbank România, care au sucursale și în județul Bacău, vor funcționa ca entități bancare distincte în următoarele luni, până la finalizarea formalităților legale și obținerea tuturor aprobărilor aferente. După închiderea tranzacției va începe integrarea Volksbank România în structura BT.
 „Achiziționarea Volksbank România - a declarat Horia Ciorcilă - este parte a strategiei de creștere și consolidare a BT și reafirmă angajamentul băcii de a fi atât un jucător activ, cât și susținător al economiei românești. După integrare, având în vedere cotele de piață ale celor două bănci, Banca Transilvania își va continua planul de a ajunge pe locul al doilea în topul băncilor din Romania. BT este bine capitalizată, are lichiditate mare, o cotă de piață în creștere și rezultate financiare pozitive”.
Banca Transilvania și Volksbank România sunt bănci universale și au în comun modelul de business, categoriile de clienți cărora li se adresează și piața autohtonă. Ca rezultat al tranzacției, BT își propune armonizarea punctelor forte ale celor două bănci, pentru eficientizarea activității, costuri mai mici pentru clienți, rețea mai mare de sedii și produse noi. În prezent, Banca Transilvania este cea mai mare instituție bancara cu capital privat majoritar românesc și se afla pe poziția a treia în topul băncilor din România, cu o cotă de piață în funcție de active de 9,7%, în creștere.
Consultanții Băncii Transilvania pentru această tranzacție au fost Legal – Casa de avocatură Peli Filip, Financiar – KPMG România, Investment Banking – VCP Vienna Capital Partners. Volksbank a fost consiliată de Legal - Schoenherr și Asociații, respectiv de Investment Banking – Rothschild.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu