miercuri, 14 ianuarie 2015

Lions Club Sf. Gheorghe și-a sărbătorit “Ionii”



Membrii Lions Club Sf. Gheorghe, din Bacău, au trecut cu bine sărbătorile de iarnă, dar nu au uitat să-i felicite, fie și mai târziu, pe colegii lor care poartă numele de Ioan sau Ion. Luni seara, pe 12 ianuarie, i-au convocat pe toți, chiar și pe cei din Lions Club Moldova care poartă acest nume, și le-au urat, cum numai ei știu să o facă, adică sincer și călduros, “La mulți ani!”.

Au venit la sărbătoare (și au fost câțiva!) Ioan Micu (Tata Pac), decanul de vârstă al lionezilor din toată țara, Ioan Chiriac, Ionel Lupu, Ioan Mocanu, Ioan Catană, Ion Barbu, Ionuț Beța, Ion Balcan și Iulian Nemțanu. Ioan Rați nu a putut fi prezent decât cu inima alături de colegii săi, fiind plecat din țară. Au fost prezenți și past-guvernatorul Districtului 124 România al Lions Clubs International, Ionel Lupu, dar și fostul șI actualul președintele zonal al cluburilor Lions din Moldova, Romel Guțu, past-președinte al Lions Club Moldova, respectiv Marius Nemțanu. Alături de membrii celor două cluburi băcăuane au venit și trei tineri aspiranți la statutul de membru al Clubului Sf. Gheorghe.
Membrii Lions Club Sf. Gheorghe au marcat, astfel, începutul celui de al doilea semestru de activitate din anul lionistic 2014 – 2015 sub mandatul președintelui Ovidiu Bîrgu și n-au pierdut ocazia de a trece în revistă și acțiunile pe care le-au realizat până acum. Au fost punctate participarea ca sponsor a Clubului la concursul „Stea între stele”, organizat de centrul de copii „Daniel”, din Bacău, acordarea de burse pentru doi elevi și un student, care provin din familii cu venituri modeste, distribuirea de obiecte de îmbrăcăminte, donate de firma Tako, pentru asistații din „Satul seniorilor”, din Buhuși, și elevilor Școlii gimnaziale speciale Bacău, toate în vaoare de 15.000 de lei. De asemenea, în parteneriat cu Clubul Lions Internațional și Inspectoratul Școlar Județean, s-a organizat ediția 2014 a concursului „Afișe pentru Pace”, iar la Școala gimnazială din Gioseni a fost organizat un screen stomotologic, susținut în fața elevilor de medicul Eleonora Bîrgu, unde au fost distribuite și taloane pentru consultații medicale gratuite.

„Pe final de an, membrii clubului au depus, la 1 Decembrie, o coroană de flori la Monumentul eroilor și au participat și la oa acțiune de donare de sânge. Clubul a fost reprezentat la ședințele de cabinet ale guvernatorului Districtului 124, la alte reuniuni sub egida Districtului organizate în țară., între care Convenția națională de toamnă de la Cluj-Napoca.”
Ovidiu Bîrgu, președintele în exercițiu al Clubului Lions Sf. Gheorghe

Programul acestui semestru lionistic abia a început, revelionul „leilor”, de la Sibiu, de sâmbăta viitoare, fiind una dintre acțiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu