sâmbătă, 28 martie 2015

Balul caritabil al Clubului Inner Wheel a adunat fonduri pentru trei proiecte sociale



Doamnele Clubului Inner Wheel Bacău


Organzația feminină de voluntariat Inner Whell, sora Clubului Rotary Bacău („rotița internă” a clubului, fiind vorba, în general, de soțiile membrilor Rotary), a adunat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu prilejul celei de a șasea ediții a Balului Mărțișorului, importante fonduri pentru derularea a trei noi proiecte sociale. Fondurile vor ajuta la dotarea cu două infuzoare a secției de oncologie a Spitalului Județean și cu un ecograf a Maternității din Bacău, dar și la dotarea unui cabinet medical al unui cămin destinat persoanelor vârstnice, înființat de o fundație din Săvinești.

„Balul Mărțișorului – a spus președinta în exercițiu a Inner Wheel Club Bacău, Fana Macovei - este cel mai important eveniment al anului în viața clubului nostru. Ne-am întâlnit pentru a sărbători primăvara, dar și pentru a găsi, împreună, sprijin în organizarea proiectelor de caritate pe care ni le-am propus.”
Fana Macovei
În sala de bal le-am văzut pe Cristina Petrescu, guvernatorul Inner Wheel România, membră a clubului din Bacău, pe Alina Mihalcea, președinta în exercițiu a Clubului Inner Wheel Giurgiu, pe viitoarea guvernatoare a Districtului 224 a Inner Wheel România, Lucia Mihăilă, pe Viorica Ghelbet, președinta Rotary Club Chișinău, dar și pe Iulian Boghiu, președintele în exercițiu al Rotary Club Bacău, împreună cu actuali și foști membri ai clubului. Au venit, de asemenea, la bal, reprezentanți ai unor instituții și asociații cu activitate destinată ajutorării persoanelor cu nevoi speciale – ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ai Fundației de Sprijin Comunitar, ai Centrului Daniel și ai Școlii Speciale Maria Montessori, beneficiari ai proiectelor clubului, colabortaori în diverse acțiuni caritabile derulate de Inner Wheel Bacău și alții.
Reprezentantele celor trei beneficiari ai fondurilor de la Inner Wheel Bacău au descris, pe scurt, proiectele în care vor fi folosiți banii. Astfel, Mihaela Spiridon, medic primar de oncologie medicală la Spitalul Județean, a arătat că cele două infuzoare pe care spitalul le va achizițina vor ușura munca personalului sanitar, vor aduce un plus de calitate actului medical și, mai ales, vor aduce pacienților un plus de confort și de siguranță în administrarea chimioterapiei. „Această tehnologie va aduce, pentru pacienți și chiar și pentru noi, speranța – a precizat Mihaela Spiridon. Este momentul să dezintegrăm, astfel, o prejudecată în privința oncologiei.”
Șefa secției Obstretică-Ginecologie 2 a Maternității Bacău, Raluca Grigoriu, a precizat că Maternitatea din Bacău arată impecabil și este dotată la standarde europene, dar încă nu este de ajuns, datorită cazurilor medicale numeroase pe care le are. „Avem un volum de muncă enorm și un consum financiar uriaș pentru spital – a spus medicul. În munca noastră, cel mai bun ajutor este un ecograf performant. Avem două aparate bune, acum, dar nu sunt suficiente.”
Cristina Petrescu
De la Săvinești, Brândușa Dediu, reprezentanta Fundației filialei „Solidaritate și speranță”, a precizat că funadația a primit, de la Primăria Săvinești, un local vechi de școală, pe care l-a recondiționat. Acolo a înființat un centru pentru copii și tineret, dar și un centru de servicii sociale, „Samariteanul milostiv”. „Tot acolo – a precizat Brândușa Dediu - vrem să înființăm un centru de tip Respiro, destinat bătrânilor și persoanelor cu dizabilități. Pentru aceasta am solicitat sprijinul Inner Wheel, pentru amenajarea și dotarea unui cabinet medical și pentru construirea a două săli de baie.”


„Prietenii clubului nostru au venit la bal într-un număr mare. Ei sunt mereu aceiași, mereu generoși, mereu cu inima deschisă. Sper ca dincolo de ceea ce am avut de făcut ca acțiune în seara balului să ajutăm pe unii membri ai comunității mai puțin norocoși decât noi.”
Cristina Petrescu, guvernatoarea Inner Wheel România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu