joi, 19 martie 2015

Duminică celebrăm Ziua Mondială a Apei


  • sloganul evenimentului din acest an este „Apa și Dezvoltarea Durabilă”
Agenția pentru ProtecțiaMediului (APM) Bacău marchează, duminică, 22 martie, ca în fiecare an, Ziua Mondială a Apei (World Water Day). În preajma evenimentului din acest an, APM Bacău a promovat și s-a implicat în două manifestări dedicate. Astfel, pe 19 martie  a avut loc simpozionul „Apa și îndreptarea omului”, ajuns la ediția a IV a, în parteneriat cu Eco-școala Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, din Onești, iar astăzi, 20 martie, va fi vernisată expoziția „Poem pentru apă” și va avea loc un simpozion organizat de Clubul de Ecologie și Turism „Veniți cu Noi!”, din Bacău.
Sărbatorirea la nivel internațional a Zilei Mondiale a Apei este o inițiativă născută în 1992, la Conferința Națiunilor Unite asupra Mediului și Dezvoltării (UNCED) de la Rio de Janeiro. Această zi s-a sărbătorit începând din anul 1993. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a anunțat perioada 2005 - 2015 drept Deceniul Internațional „Apă pentru viață”, pentru a aduce în fața conștiinței publice o realitate pe care poate mulți dintre noi nu ne-o imaginăm: lupta pentru apă, lupta pentru viață. Sloganul sub care se sărbătorește în acest an Ziua Mondială a Apei este Water & Sustainable Development (Apa și Dezvoltarea Durabilă), iar obiectivul cheie este evidențierea interdependenței dintre apă și toate domeniile care asigură viitorul pe care ni-l dorim (sănătate, natură, urbanizare, industrie, energie, hrană, egalitate).

„A ști mai mult despre ape este un imperativ actual, o motivație pentru o atitudine mai atentă și responsabilă în problemele economiei și administrării apelor, pentru respectul cuvenit în protecția și folosirea rațională a acestei componente vitale a mediului în care trăim.”
Corina Neli Pricope, directorul executiv al APM Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu