duminică, 22 martie 2015

Guvernatorul Lions Clubs România s-a întâlnit, în Bacău, cu membrii cluburilor din Moldova



Bacăul a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, gazda celei de a doua reuniuni din Moldova a cluburilor Lions Regiunea 1 Nord-Est a Districtului 124 al Lions Clubs International, la care a participat și guvernatorul Districtului, Marius Popa. La întâlnire au venit, alături de guvernator și de președinții și reprezentanții a opt cluburi Lions din Regiune (cluburile Moldova și Sf. Gheorghe, din Bacău, din Bârlad, Iași, Suceava, Piatra Neamț și Vaslui), Mirela Grigorovici și Ionel Lupu, past-guvernatori (amândoi din Regiunea Nord-Est), Alexandru Grigorovici, președintele Zonei 1.1 a Regiunii Nord-Est și Marius Nemțanu, președintele Zonei 1.2 a Regiunii – toți membri ai Cabinetului guvernatorului Districtului 124.
„Bacăul – a opinat guvernatoul Marius Popa - este unul dintre centrele puternice ale mișcării lions din țară, are unul dintre primele cluburi înființate după 1989 și are cluburi puternice, cu acțiuni model pentru cluburile lions din România. Într-un fel, este și în intenția mea de a muta accentul de la întâlnirile naționale la cele regionale. Astfel, trec pe rând prin regiunile lions, să aflu cu ce probleme se confruntă cluburile, ce realizări și bucurii au, ce nevoi sunt în comunitățile din care fac parte, pentru a ajuta mai bine aceste comunități, să vedem la fața locului care sunt soluțiile.”
Reuniunea de la Bacău a fost și un util schimb de experiență între membrii cluburilor Regiunii Nord-Est, care au prezentat acțiunile pe care le-au derulat sau pe care le au în plan pentru perioada următoare. „Mi-am dorit – a mai spus guvernatorul - să avem câteva schimburi de idei asupra situației cluburilor lions din Moldova, asupra perspectivelor acestora, care ar fi planurile pentru acțiunile regionale, pe care eu mi le doresc din toată inima. Noi avem o viziune încă prea centrată pe comunitățile din care provenim. Dar, avem mai mule orizonturi, deși suntem cluburi create pentru a servi comunitatea locală.”

Marius Popa
„Întâlnirile cu reprezentnții cluburilor din Moldova mi s-au părut cel mai aproape de ceea ce cred eu că ar trebui să fie asemenea acțiuni, care trebuie să fie evenimente foarte importante pentru cluburile dintr-o regiune, evenimentul la care să se strângă legăturile dintre cluburile din regiune. Pentru că de aceea și avem organizarea pe regiuni. Noi simțim nevoia unei schimbări, a unei adecvări mai mari la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, a unei mai mari implicări.”
Marius Popa, guvernatorul Districtului 124 Lions Clubs România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu