joi, 9 aprilie 2015

Ioan Catană a fost ales președinte al Lions Club Sf. Gheorghe



Membrii Lions Club „Sf. Gheorghe”, din Bacău, și-au ales noua echipă de conducere, care va prelua, la 1 iulie, mandatul pentru anul lionistic 2015 – 2016. Funcția de președinte i-a revenit inginerului Ioan Catană, cunoscut publicului băcăuan în special pentru activitatea sa de filatelist, fiind și vicepreședinte al Federației Filatelice Române. El va fi secondat în misiunea sa de Răzvan Șendrea, vicepreședinte 1, și de Cosmin Buznea, vicepreședinte 2.

Membrii Lions Club Sf. Gheorghe,
alături de actualul și viitorul președinte (în centru)
Adunarea de alegeri a fost un prilejul potrivit și pentru trecerea în revistă a realizărilor clubului în actualul an lionistic, în care Lions Club Sf. Gheorghe este condus de Ovidiu Bîrgu. Au fost amintite rezultatele concursului „Afișe pentru Pace”, la care au participat elevi din 27 de școli (13 din mediul sătesc), sprijinirea Clubului de tineret Leo Phoenix pentru realizarea unor acțiuni caritabile și umanitare, sprijinirea unor copiii cu situații materiale precare de la două școli din mediul rural, acordarea unui premiu de 500 de lei Centrului „Daniel”, din Bacău, la concursul de muzică din toamna trecută, organizarea concursului sportiv dedicat zilei de 1 Iunie (Ziua Internațională a Copiilor), donațiile făcute copiilor și persoanelor vârstnice din Buhuși aflați în situații speciale, acordarea de consultații gratuite stomatologice la {coala gimnazială din Gioseni, acțiunile de plantare de arbori etc.
De asemenea, membrii clubului au participat la majoritatea evenimentelor lionistice ale Districtului 124 România al Lions Clubs International și a avut alături, în multe acțiuni, și organizația de tineret, Leo Phoenix.
Pentru noul an lionistic, clubul și-a propus, între altele, realizarea unui exponat filatelic original, dedicat aniversării a 100 de ani de la înființarea mișcării lionistice iternaționale, eveniment care va avea loc în anul 2017. De asemenea, membrii clubului și-au propus mai mult sprijin pentru organizația Leo Phoenix și pentru Asociația sportivă Arena Lions. În programul pentru anul viitor s-au propus participarea la programul Lions Quest (care aduce împreună părinți, educatori și lideri ai comunității, pentru a transmite copiilor abilități esențiale de viață într-un cadru educativ modern și consistent), la acțiunea „Tânărul ambasador al Secolului XXI” (un concurs de proiecte pentru tineri, cu participarea Clubului Leo), participarea la concursul Afișe pentru Pace 2015, la noi acțiuni de împădurire (una fiind itinerantă, o campanile organizată de pasionații de motociclism ai cluburilor Lions din mai multe județe), acordarea de consultații medicale gratuite (stomatologie și oftalmologie), colaborarea cu Centrul pentru copii cu dizabilități Daniel și Școala specială Maria Montessori, sprijin pentru persoanele din Satul seniorilor Buhuși și pentru alte persoane defavorizate, colaborarea cu Lions Club Moldova Bacău pentru Tabăra de copii cu diabet etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu