joi, 30 aprilie 2015

Cinci elevi băcăuani premiați la Olimpiada Micilor Bancheri



Echipajul băcăuan la Olimpiadă
Cinci elevi din învățământul gimnazial băcăuan au fost premiați la etapa națională a Olimpiadei Micilor Bancheri, care s-a finalizat joi, 30 aprilie, după-amiaza târziu, la sediul Băncii Naționale a României (BNR). „Elevii noștri – ne-a informat, imediat după festivitatea de premiere, Rodica Leonte, inspector școlar pentru învățământul primar la Inspectoratul Școlar Județean – au obținut un premiu al doilea și două premii speciale (unul pentru lucrarea scrisă și unul pentru proiect). Premiul al doilea a revenit elevului Răzvan Tanasov, de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Bacău (învățătoare Monica Livia Șerban), un premiu special a fost acordat pentru proiect, echipajului de la aceeași școală  (învățătoare Cornelia Iștoc) și alt premiu special pentru elevul Andrei Cărășel (învățătoare Simona Andrei), de la Școala Gimnazială „Emil Racoviță” Onești. La olimpiadă au participat, din județul Bacău, 12 elevi, din patru școli gimnaziale: „Ghiță Mocanu” (2 elevi – învățătoare Angelica Istrate) și „Emil Racoviță” (3 elevi), ambele din Onești, „Ștefan cel Mare” Buhuși (un elev – învățătoare Cristina Frigură) și „Alexandru Ioan Cuza” Bacău (6 elevi).”
Olimpiada Micilor Bancheri a avut loc, în acest an, pentru prima oara în judetul Bacau, pâna acum organizata numai în zece judete din toata tara si în Bucuresti. La etapa judeteana au participat 300 de elevi din cinci scoli gimnaziale, „Alexandru Ioan Cuza” Bacau, „Ghita Mocanu” si „Emil Racovita” din Onesti, „Tristan Tzara” din Moinesti, si scolile din Hemeius, Bogdanesti și Agăș.
Echipajul Școlii ”Emil Racoviță”, din Onești
Concursul de educație financiară este organizat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație, de Revista Cutezătorii și de Universitatea din București, împreună cu Banca Comercială Română, MasterCard și compania Dedeman, din Bacău. Inițiativa vine ca urmare a implementării, în anul școlar 2013 – 2014, de către BNR, în colaborare cu Ministerul Educației, a proiectului de introducere la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale „Educație financiară” și se adresează elevilor claselor a III-a și a IV-a.
Inspectoratul Școlar Județean Bacău este partener în acest proiect.

2 comentarii:

  1. Este o greseala mare in acest articol. Echipajul format din Prisecaru Radu,Dominteanu Vanessa si Marchis Elena,coordonat de d-na prof. inv. Istoc Cornelia a primit 2 premii SPECIALE unul atribuit de catre MASTERCARD si altul de catre BNR iar elevul ANDREI CARASEL a obtinut mentiune si nu un premiu special.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi semnati ca Anonim, sunteti, probabil, un părinte al unui copil care a fost în concurs. Rezultatele Olimpiadei, pentru județul Bacău, ne-au fost transmise de doamna inspector Rodica Leonte, care susține în continuare corectitudinea lor. Într-adevăr, Andrei Cărășel a primit ”Premiul de excelență”, așa cum scrie pe diploma lui (a cărei imagine a fost proiectată și pe ecranul sălii în care s-a făcut premierea), ceea ce ar putea fi interpretat ca o mențiune.

      Ștergere