duminică, 17 mai 2015

Băcăuani distinși la 25 de ani de la înființarea lionismului în România



Membrii Lions Club Sf. Gheorghe

Decanul de vârstă al membrilor Lions Club România – Districtul 124 al Lions Clubs Internațional, profesorul băcăuan Ioan Micu, alias Tata Pac pentru toți cei care îl cunosc și care, mai ales, îi sunt colegi în acest club, dar și președintele pentru anul lionistic 2015- 2016 al Lions Club Sf. Gheorghe Bacău, Ioan Catană, au fost distinși cu diplome de excelență la evenimentul care a marcat 25 de ani de la înființarea mișcării lionistice din România. Evenimentul a avut loc în București, organizat de primul club Lions din țara noastră, Lions Club București Decan, și de Lions Club Craiova, club înființat la doar o săptămână distanță în timp de primul, ambele în anul 1990. „A fost o manifestare de rememorări ale începutului și evoluției activității lionistice în România, în paralel cu un dineu, o tombolă și cu multe momente artistice – ne-a declarat Ioan Catană. Am reprezentat Bacăul la acest eveniment împreună cu vicepreședintele I al Clubului Sf. Gheorghe, Răzvan Șendrea”.
Lions Clubs International reprezintă cea mai mare asociație pentru servicii umanitare din lume, în care activează oameni cu o poziție socială, dar mai ales morală importantă, animați de dorința de a servi pentru mai binele celor aflați în nevoie. Deviza asocialției este, de altfel, „We serve” (Noi servim).
Lions este o rețea internațională formată din peste 1,3 milioane de membri. Organizația a luat naștere în 1917, în SUA, din inițiativa unui omului de afaceri Melvin Jones. În prezent, organizatia are membri în 178 de state ale lumii, fiind constituită din peste 45.000 de cluburi.
Bacăul a avut unul dintre primele cluburi din România, Moldova, urmat, ulterior, de cel de al doilea, Lions Club Sf. Gheorghe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu