joi, 11 iunie 2015

„Asfaltul nostru să nu devină tomberonul vostru!”



  • acesta este îndemnul elevilor de la Colegiul Economic pentru băcăuanii care nu înțeleg să păstreze un oraș curat

Peste 50 de elevi de la Colegiul Național Economic „Ion Ghica”, mobilizați de Fundația Măreție și Talent și de Clubul Tinerilor Experți Contabili, au luat la pas centrul municipiului Bacău, din Parcul Trandafirilor până în Parcul Cancicov, și au împărțit trecătorilor pliante și flyere care îi îndemnau să-și trateze orașul așa cum și-ar dori, cu respect și grijă, să-l mențină, în primul rând, curat.

Elevii participă la o astfel de campanie pentru a doua oară și sunt susținuți chiar de școala în care învață, dar și de Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, care le-a asigurat veste, saci menajeri și mănuși de protecție, pentru că ei au dat și un exemplu concret tuturor colectând deșeurile de orice fel care le-au ieșit în cale. De altfel, odată cu elevii au pornit în marș prin oraș și zece dintre profesorii lor, dar și conducerea executivă a filialei CECCAR, între care președintele Marcel Bulinschi, directorul Constantin Păstrăv și vicepreședintele Ion Tăbăcaru.
„Este vorba de proiectul «Educație pentru curățenia orașului tău» - ne-a spus profesoara Aneta Radu, șefa Catedrei Științe economice a Colegiului -, în care cu elevi de la specializările Tehnician în activități economice, Tehnician în turism, Alimentație publică, Gastronomie și Marketing, ne-am propus să promovăm în rândul cetățenilor obiectivul de a proteja curățenia orașului nostru. Elevii au cules, însă, și unele impresii de la cetățenii aflați în Parcul Cancicov, care au reclamat mai ales numărul mic de coșuri de gunoi din parc. Pe loc, elevii au compus și un nou logo al acțiunii lor, adresat tuturor celor certați cu bunele maniere și cu deprinderile de a păstra orașul curat: «Asfaltul nostru să nu devină tomberonul vostru!»”.
Acțiunea elevilor de la Colegiul Economic s-a soldat cu zeci de saci plini cu deșeuri. Cei mai harnici s-au dovedit a fi Andreea Paic (clasa a 9-a E), Alina Botezatu (9F) și Elena Rotaru (clasa a 9-a, Școala profesională), care s-au clasat pe primul loc, Andreea Grigoraș (10B), Andrei Ceaunaș (9F) și Măriuța Drăghici (11M). Pe locul al treilea s-au situat Bianca Viță (9F), Andreea Moșinoi (9F), Răzvan Chelaru (9F) și Andreea Pipoș (9F).
„Am vrut și în acest an – ne-a declarat Marcel Bulinschi - să aragem atenția că fără curățenie și fără ordine nu putem trăi într-un oraș civilizat. Or, noi avem pretenția că Bacăul este un oraș european. De aceea am mobilizat profesioniștii contabili la această acțiune, tineretul, care ne reprezintă într-un număr mult mai mare decât până acum. Sperăm să fi atras atenția că în Bacău este nevoie nu doar de curățenie morală, dar și de una materială, în locurile publice.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu