sâmbătă, 6 iunie 2015

CAPRIROM Onești spijină crescătorii de capre pentru subvenții



  • Sprijinul cuplat pentru creșterea caprelor poate ajunge la 20 de euro pe animal
  • Cererile pentru subvenții trebuie depuse până pe 15 iunie

Filiala Onești a Asociației Naționale a Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM a anunțat că s-a mobilizat și vine în sprijinul crescătorilor de capre pentru depunerea cererilor pentru „Sprijinul cuplat pentru creșterea caprelor (SCZ)” care se acordă fermierilor activi. „ Vrem – spune președintele filialei, Neculai Doileț - să ajutăm crescătorii de capre să depună dosarele până la termenul limită de 15 iunie și să beneficieze, astfel, de ajutorul previzionat de 20 de euro pe cap de animal. Suntem, astfel, împuterniciți de CAPRIROM să preluăm dosarele crescătorilor, care sunt așteptați la oficiul APIA din Onești, iar pentru orice informații pot apela telefonul 0723546995. Cererile trebuie aduse în trei copii pe format A3 sau A4”.

Cine primește subvenția
Din 2015, SCZ se acordă fermierilor activi pentru minimum 50 şi maximum 500 de capete de femele caprine şi/sau ţapi de reproducţie, inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), animale care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului de solicitare a SCZ. Solicitanţii cu un efectiv mai mare de 500 de capete de femele caprine şi/sau ţapi de reproducţie beneficiază de SCZ calculat la nivelul a maximum de 500 de capete de femele caprine şi/sau ţapi de reproducţie. Femelele caprine şi/sau ţapii de reproducţie din exploataţie pentru care beneficiarul solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 8 ani femelele şi, respectiv, 6 ani ţapii de reproducţie, la data  limită de depunere a cererii de plată, iar efectivul de animale pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată. Fermierul trebuie să deţină registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 21/2004. De asemenea, femelele caprine şi/sau ţapii de reproducţie pentru care se solicită SCZ trebuie să fie menţinuţi, pe o perioadă de reţinere de 100 de zile de la data limită de depunere a cererilor unice de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei, menţionată în cerere, iar femelele caprine şi/sau ţapii de reproducţie pentru care se solicită SCZ, începând cu anul de cerere 2016, trebuie să fie înscrişi în Registrul genealogic al rasei. Animalele beneficiază de SCZ o singură dată pentru ţapii de reproducţie și  anual pentru femelele caprine.
„CAPRIROM – a precizat, pentru fermieri, președintele organizației naționale, ing. Claudiu Anghelescu - este singura asociație conducătoare a Registrului Genealogic pentru rasele Carpatina, Boer, Alba de Banat, Murciano Granadina, Saanen, Angora și Alpina. Crescătorii de caprine care solicită Sprijinul SCZ și  nu sunt membri ai CAPRIROM în anul 2015 nu vor putea fi înscriși în Registrul Genealogic al rasei și vor suporta pe propria răspundere consecințele.”
CAPRIROM este cea mai cunoscută asociație a crescătorilor de capre din România, membră a IGA – Asociația Internațională a Crescătorilor de Capre, la reuniunile căreia (din Mexic, Brazilia, Ungaria etc.) s-a remarcat prin calitatea participanților și a comunicărilor științiifice ale unor cercetători precum fostul președinte al asociației, prof. univ. dr. Stela Zamfirescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu