miercuri, 10 iunie 2015

Mediatorii băcăuani soluționează litigiile dintre cumpărători și vânzători



Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați Județeni (CPMJ) Bacău organizează, joi, 11 iunie, de la ora 10,00, la Sala Mică de conferințe a Prefecturii o conferință de presă pe tema modificărilor legislative legate de litigiile dintre consumatori și producători.
Totodată, CPMJ va anunța lansarea proiectelor sociale „România mediază” și „O societate a dialogului”.
Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din România (CPMR) este o entitate organizată în 42 de filiale fără personalitate juridic㸠prin care asigură implementarea strategiei Consiliului de Mediere. Președinții celor 42 de entități județene constituie Comisia Consultativă a Consiliului de Mediere. Pentru o mai bună comunicare cu sistemul judiciar există câte un reprezentant ales de mediatori pe lângă fiecare Curte de Apel. ”Strategia Consiliului de Mediere – spune Mugur Bogdan Mitroi, președintele acestuia - își propune un răspuns eficient al profesioniștilor în mediere la nevoile societății civile în ansamblu și la nivelul instituțiilor statului, atât centrale cât și județene”.
Prin organizarea județeană, Consiliul de Mediere dorește să răspundă eficient la sistemul judiciar și la Directivele europene SAL și SOL, adică la modificările legislative preconizate să fie aplicate din 9 iulie 2015, care se referă la rezolvarea litigiilor dintre consumatori și producători.
Avantajele acestui sistem de organizare sunt asigurarea unei permanențe a mediatorilor pentru fiecare instanță în cauzele identificate de acestea ca fiind oportune medierii, asigurarea calității actului de mediere, practica unitară, monitorizarea activității mediatorilor în raport cu instanțele, parchetele și celelalte instituții administrativ-teritoriale și stabilirea unei strategii eficiente în relația cu sistemul judiciar.
Primul proiect social care va fi lansat, „România mediază”, se adresează persoanelor care în mod normal nu și-ar putea permite serviciile unui mediator și se dorește a fi realizat în parteneriat cu instituțiile de cult din România: Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, precum și cu Comunitatea evreilor din România, Comunitatea Musulmană din România etc.
Cel de al doilea proiect, „O societate a dialogului”, își propune să ajute la ridicarea de locuințe sociale și la acordarea de burse pentru orfanii care merg la școală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu