marți, 28 iulie 2015

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii a vizitat Moineștiul




Paul Brummell și Viorel Ilie la pas prin Moinești
Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelența Sa Paul Brummell, a vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, municipiul Moinești. Vizita a fost prilejuită de finalizarea celei de a cincea ediții a Taberei de voluntariat, organizată în parteneriat cu Fundația Libra, din Anglia. Paul Brummell s-a întâlnit, astfel, cu priarul municipiului, Vorel Ilie, și a participat la spectacolul final pregătit de voluntarii din tabără.

Ambasadorul Marii Britanii a ținut să afle detalii despre parteneriatul dintre organizațiile și instituțiile implicate în proiect, inclusiv a unităților de învățământ, în prezența directorilor acestora, Adriana Căzănel (Liceul Teoretic Spiru Haret) și Ionel Purcaru (Școala Gimnazială Tristan Tzara) și a semnat Cartea de Onoare a municipiului.
Printre copiii și voluntarii din tabără
Proiectul Taberei de voluntariat a apărut în anul 2011. Acesta este adresat liceenilor din Anglia și celor din Moinești (ca voluntari) și copiilor din clasele I-IV provenind din familii cu venituri modeste (ca beneficiari). În fiecare vară, timp de două-trei săptămîni, între 15 și 25 de adolescenți din Marea Britanie vin în Moinești, locuiesc acasă la adolescenții înscriși în program și fac voluntariat zilnic la after-school - ul de la Școala Gimnazială „Tristan Tzara”, cu un program de 8-10 ore foarte diversificat: creație plastică, dezvoltare personală, limba engleză și limba română, jocuri, comunicare și așa mai departe. Din 2014, acest parteneriat a fost monitorizat de ambasada Marii Britanii, staff-ul Fundatiei Libra prezentând reprezentanților diplomatici întreg programul, derularea și rezultatele acestuia.
Paul Brummell a semnat în Cartea de Onoare
Tot ceea ce se învață în tot tabără devine laitmotivul spectacolului de final. În acest an, în fața Bibliotecii municipale din Moinești, mai mult de 70 de copii (beneficiari și voluntari, englezi și români) au pregătit un întreg spectacol cu dansuri, cântece interpretate în ambele limbi, postere pictate și măști desenate direct pe fețele actorilor. Excelența sa domnul Paul Brummell, însoțit de primarul Viorel Ilie și de staff-ul Fundației Libra (președinte Virginia Darley et alii) au vizionat cu entuziasm întregul program, au aplaudat prestația tinerilor actori și au rostit mici discursuri mobilizatoare despre voluntariat, despre schimburile de bune practici și de experiență culturală/educațională. Paul Brummell a ținut să anunțe, însă, să precizeze și că doi dintre tinerii voluntari, Charris și Dragoș, care sunt de mai mulți ani împreună, și-au anunțat logodna. Ambasadorul Marii Britanii a primit, la final, din partea primarului Viorel Ilie, o diplomă care îi conferea titlul de „Friend of Moinești Municipality” - prieten al municipalității moineștene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu