marți, 28 iulie 2015

Comfert Bacău a fost vândută unui grup de servicii agricole din Irlanda și Marea Britanie



  • tranzacția a ajuns la 20 de milioane de euro

Cătălin Grigoriu
Compania de distribuție de imputuri pentru agricultură Comfert Bacău a anunțat marți, 28 iulie, că proprietarul ei, Cătălin Grigoriu, a semnat un contract ferm prin care Comfert va fi preluată de Origine Enterprises Plc, grup cu afaceri agro-comerciale internaționale cu baza în Marea Britanie și Irlanda. Tranzacția – a anunțat chiar cumpărătorul – ajunge la aproape 20 de milioane de euro, la care s-ar putea adăuga o sumă suplimentară, condiţionată de atingerea unor ţinte de profit pe parcursul unei perioade de cinci ani de la finalizarea preluării. Tranzacția se va încheia după avizul dat de Consiliul Concurenței din România, în luna octombrie a acestui an.
Comfert este una dintre cele mai mari întreprinderi agro-comerciale din România, cu venituri de 100 de milioane de euro în anul 2014.  Tranzacția de acum – susțin oficialii companiei - prevede posibilitatea de a crește în mod substanțial activitatea de bază a Comfert în comercializarea de semințe, de produse agro-chimice și în vânzările de îngrășăminte agricole la nivelul afacerilor mijlocii și mari din România. "Această tranzacție – a declarat Cătălin Grigoriu - oferă perspective excelente pentru clienții, furnizorii și angajații Comfert și reprezintă un pas strategic important pentru companie". În această tranzacție, Comfert a fost consiliată de companiile GeoFarms, din Londra, specializată în investiții de agro-business, și de firma de avocatură Biriș-Goran, din București.
Grupul irlandez Origin Enterprises va prelua și compania Redoxim, din Timişoara, cu activitate similară societății Comfert, pentru 35 de milioane de euro. "Redoxim și Comfert – a spus, tot marți, președintele companiei Origin Enterprises, Tom O'Mahony - reprezintă o excelentă oportunitate strategică pentru Origin în furnizarea de expertiză complementară, pentru extinderea geografică semnificativă și pentru reputația brandului. Tranzacțiile subliniază prioritatea strategică a grupului Origine de a crește valoarea tehnologiilor și serviciilor sale în portofoliile din noile piețe. Sunt încântat să urez bun venit companiilor Redoxim și Comfert în grupul Origin."
Origin Enterprises are, în prezent, operaţiuni în Marea Britanie, Polonia şi Ucraina.
Comfert a fost înfiinţată în anul 1998 ca o afacere de familie şi are 180 de angajaţi în rețeaua de distribuție, o echipă de 32 de agronomi și aproximativ 1.900 de clienţi. De asemenea, deține șapte mari depozite de cereal în țară. În anul 2013 a cumpărat, împreună cu societatea Popasul Trebeș, compania Pambac Bacău, una dintre cele mai mari societăți de morărit, panificație și de produs paste făinoase din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu