marți, 21 iulie 2015

Florin Dimitriu a preluat mandatul de președinte al Lions Club Moldova



George Brăiescu și Florin Dimitriu

Clopotul președintelui Lions Club Moldova, din Bacău, unul dintre insemnele celui care conduce o astfel de organizație, a fost bătut pentru ultima oară în calitate de președinte de George Brăiescu și pentru prima dată de Florin Dimitriu. S-a întâmplat la ceremonia oficială de predare-primire a mandatului de președinte, iar Florin Dimitriu va conduce, astfel, clubul băcăuan în anul lionistic 2015 – 2016.

La eveniment au participat, alături de membrii Lions Club Moldova, past guvernatorul Ionel Lupu, membru al clubului, past președinți din mandatele anterioare, președintele în exercițiu al Zonei 1.2 a Regiunii Nord-Est din Districtul 124 România al Lions Clubs International, Ioan Catană, președintele în exercițiu al Lions Club Sf. Gheorghe Bacău, membri ai clubului Sf. Gheorghe.
„Am reușit, timp de un an – a spus George Brăiescu -, să țin sus steagul lionismului în Bacău. În mandatul meu s-au îndeplinit obiectivele propuse, adică principalele acțiuni tradiționale ale clubului, tabăra de vară pentru copiii insulino-dependenți, donare de carte la o bibliotecă nou înființată la Blăgești, marcarea Zilei Mondiale a Diabetului cu analize medicale pentru bătrâni și nevoiași și lansarea de baloane albastre în Piața Tricolorului, unde s-a organizat și un concurs de desene cu elevii de la {coala Gimnazială Spiru Haret. S-a finalizat și concursul anual Afișe pentru Pace, în care desenul selectat de clubul nostru a primit mențiune la nivel național. Am participat la Revelionul Lions de la Sibiu, iar în preajma sărbătorilor de iarnă am făcut donații de îmbrăcăminte și de alimente pentru copiii nevoiași din comuna Nicolae Bălcescu. Au fost și altele. Sunt mândru că am reușit și am fost deosebit de onorat să fiu președintele Lions Club Moldova.”
Noul an lionistic a început, pentru Florin Dimitriu, cu una dintre cele mai importante acțiuni ale clubului, organizarea Taberei pentru copii insulino-dependenți. „Voi continua pe linia realizărilor colegului George Brăescu și a colegilor dinaintea noastră - a spus noul președinte. Am deja vreo opt ani în această organizație, adus de nașul meu de club, Sorin Brașoveanu. Sper ca în mandatul meu să creez și alte oportunități pentru activitatea acestui club. Voi face tot ce îmi stă în putință să servesc, conform devizei lionismului, We serve (Eu servesc).”

De 24 de ani în spiritul principiului „We serve”

Fondat în anul 1991 și chartat la 1 mai 1992, Lions Club Moldova a fost primul club Lions din țară, exceptând Capitala, înființat la propunerea unui grup de oameni de afacri francezi care se aflau în vizită în Bacău. Președintele fondator al acestuia a fost actorul Geo Popa. Băcăuanii au peluat, astfel, principiile Lions Clubs Internațional (înființat în 1917 de americanul Melvin Jones) și deviza acestuia „We serve”. Cu 43 de membri fondatori, Lions Club Moldova funcționează, acum, cu 29 de membri, după ce, datorită numărului mare de aderenți, circa jumătate dintre ei au înființat al doilea club lions în Bacău, Lions Club Sf. Gheorghe, în anul 2007.
Pe lângă acțiunile amintite deja de președinții care au predat și preluat actualul mandat, clubul Moldova mai susține elevi și studenți cu burse de studii, organizează consultații medicale gratuite pentru băcăuani, oferă ajutor financiar unor persoane aflate în tratament medical și ajutoare materiale pentru copii instituționalizați și altele. În trei ani, 2005, 2006, 2010, clubul a susținut financiar familii afectate de calamități naturale, în Asău, Comănești, Săucești și Bacău, și a fost mereu alături de acțiunile asociației FSC Bacău.
Doi dintre membrii clubului, Constantin Baltariu și Ionel Lupu, au îndeplinit, în 24 de ani, mandatul  de guvernator al Districtului 124 România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu