marți, 1 septembrie 2015

Aeroportul Bacău va fi modernizat de UTI Grup


Aeroportul Internațional George Enescu din Bacău va intra într-un amplu proces de reabilitare, care va dura 21 de luni. Lucrările atribuite prin licitație publică vor fi realizate de UTI Grup București, în asociere cu societățile Conextrust Bacău si Geo Arc - a anunțat compania UTI pe site-ul propriu.
Procesul de reabilitare vizează modernizarea și dezvoltarea întregii infrastructuri de transport a aeroportului : terminalul de pasageri, turnul de control, anexa administrativa și parcarea pentru autovehicule. De asemenea, se vor efectua lucrări noi pentru construcția unui terminal intermodal pentru transportul rutier, a unui drum de acces radiofar și garaj pentru autovehicule, a uzinei electrice, centralei termice și a unui rezervor de apă antiincendiu cu stație de pompare. Toate instalațiile electrice și mecanice care asigură funcționarea aeroportului și anexelor vor fi înlocuite cu echipamente moderne, care să asigure un consum redus și eficient energetic.
Noul terminal de pasageri va fi dotat cu echipamente de specialitate pentru efectuarea controlului de securitate, cu un sistem de benzi de transport pentru bagaje la sosire, precum și cu un sistem de benzi de transport pentru bagaje de cală.
Proiectul se încadrează în obiectivele, prioritățile și direcțiile de dezvoltare asumate la nivel național, regional și local și are o contribuție importantă în ceea ce privește dezvoltarea economică a regiunii nord estice a țării, prin asigurarea infrastructurii necesare care să favorizeze mediul de afaceri și investițiile străine și autohtone.

UTI este un partener strategic, oferind clienţilor săi, dintr-o sursă unică, un larg portofoliu de servicii, care cuprinde toate etapele necesare: concepţia, implementarea şi exploatarea.
Geo Arc execută lucrări în domenii de vârf: proiectare privind construirea de obiective noi pentru infrastructura aviaţiei civile, inginerie şi consultantă tehnică în domeniul geodeziei destinate infrastructurilor aeroportuare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu