luni, 25 aprilie 2016

În Bacău și-a început activitatea primul club mixt Lions

Municipiul Bacău are, de ieri, 24 aprilie, primul club mixt Lions, pentru barbati si femei, Lions Club Sanity. Acesta este al doilea club mixt Lions din județ, după Lions Club Comănești. Clubul a fost chartat de sponsorul sau, Lions Club Sf. Gheorghe, in prezenta guvernatorului Districtului 124 România al Lions Club International, Istvan David, a reprezentantilor multor cluburi Lions din toata tara si a invitatilor acestora. Nasii noului club Lions, al patrulea in judet la mai bine de 24 de ani de la intronarea miscarii lioniste la noi, sunt Ioan Catana, presedintele Lions Club Sf. Gheorghe, si Romel Gutu, presedintele Regiunii Nord-Est a Districtului 124, membru al Lions Club Moldova.
Primul presedinte al noului club Lions este, cum era si firesc, o femeie, Lacramioara Mocanu, iar functiile de secretar si de trezorier au fost incredintate doamnei Viorica Francisco si juristului Nicolae Luca. Pentru Lacramioara Mocanu se poate spune ca a fost un cadou de ziua numelui, dar si recunoastere a activitatii sale in calitate de presedinte al Asociatiei pentru Promovarea Invatamântului European si al Scolii Sanitare Postliceale “Ana Aslan”. La ceremonia de chartare, membrii clubului au rostit juramântul Lions.
„Constient ca scopurile Lions Clubs International corespund aspiratiilor personale si fiind instruit de nasii mei responsabili asupra regulilor de conduita si a obiectivelor Lions, luând cunostinta de statutul international si de cele care guverneaza viata Districtului si a clubului, ma angajez, liber si solemn, sa îndeplinesc cu responsabilitate sarcinile si misiunile asumate sau încredintate de club, straduindu-ma în toate împrejurarile sa reprezint cu demnitate si sa fiu fidel principiilor pe care le promoveaza” – a jurat fiecare membru, care si-a asumat si deviza miscarii lionistice, „We serve” (Noi servim), prin care întelege sa se implice în actiuni de sprijin pentru cei aflati în nevoie din comunitate.
Insa, Lions Club Sanity are si o a doua deviza sub care va activa: „Sanatate prin educatie”, cu trimitere la domeniul din care provin majoritatea membrilor sai. De aceea, nu intâmplator emblema clubului este un copac infrunzit.

Lăcrămioara Mocanu
“Membrii clubului isi accepta toate responsabilitatile ce le revin prin statutul de membri ai Lion Club. Nazuim sa ajutam oriunde este nevoie de noi. Va promit deplina mea cooperare in cadrul organizatiei. In schimb, cer sprijinul comunitatii locale ca sa ne indeplinim initiativele”
Lacramioara Mocanu, presedinta Lions Club Sanity

 “Primiti admiratia mea. Va asigur de tot sprijinul meu si al celorlalti membri, ca sa servim scopurilor organizatiei. Va multumesc ca existati si va doresc mult succes”
Istvan David, guvernatorul Districtului 124 România

Istvan David
Evenimentul a fost unul de inalta tinuta, lucru reflectat de organizarea riguroasa, punctata de momente artistice, dar si de tinutele elegante ale participantilor. La eveniment au participat, ca invitati, si primarul interimar Ilie Birzu, alaturi de sotia sa, Dana Birzu, directoarea Colegiului National “George Apostu”, deputatul Cosmin Necula, precum si alte personalitati ale orasului.
Miscarea lionistica internationala este sustinuta de 46.000 de cluburi si de circa patru milioane de membri, din 12 tari, iar in România cluburi Lions activeaza in cele mai multe judete si in toate orasele importante. În judetul Bacău sunt active Lions Club Moldova, Lions Club Sf. Gheorghe, Lions Club Comanesti (chartat acum mai putin de doua luni) si Lions Club Sanity, dar si doua branch-uri ale primelor doua cluburi, la Manastirea Casin si la Târgu Ocna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu