marți, 17 mai 2016

Contabilii au luat la bani mărunți noutățile din Codul fiscal



Marcel Bulinschi, Bogdan și Elena Bărbieru, Constantin Păstrăv
Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a organizat, marți, 17 mai, masa rotundă cu tema „Noutăți legislative privind Codul fiscal”, la care au invitat, pentru un dialog cu membrii săi, doi consilieri superiori ai Administrației Județene a Finanțelor Publice, Elena și Bogdan Bărbieru. Dezbaterea a fost moderată de președintele filialei, Marcel Bulinschi, și de directorul executiv al acesteia, Constantin Păstrăv. „Am vrut – a precizat, de la început, Marcel Bulinschi - să avem o discuție tranșantă vizavi de noutățile legislative din Codul Fiscal, care suferă periodic modificări, pentru că acest act normativ este atât de important pentru activitatea profesională a experților contabili și contabililor autorizați.”
Au fost abordate probleme privind Întocmirea și depunerea situațiilor financiare pe anul 2015, Procedura de corectare a bilanțurilor depuse, Impozitul pe venit din activități agricole, Indicele prețurilor de consum și Impozitul pe construcții. Nu au putut fi ocolite termenele și modalitățile pentru depunerea declarațiilor de venit (Declarațiile 200 și 2012), dar nici operarea în Registrul operatorilor intracomunitari, au fost prezentate mai multe tipuri de formulare de completat în această perioadă de contabili și s-au adus noi precizări privind Spațiul privat virtual din sistemul fiscal, dar și calendarul obligațiilor fiscale al lunii mai 2016. Precizări interesante s-au făcut și cu privire la regimul fiscal al donațiilor pentru cumpărarea de către România a operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”.
„Periodic – a explicat Elena Bărbieru – venim în sprijinul profesioniștilor contabili cu noutăți fiscale. Iar pentru că data de 25 mai este un termen final pentru depunerea de declarații fiscale anuale, am considerat că este potrivit să vorbim despre depunerea acestor documente. Dar am vrut să aducem în atenție și unele spețe cu care s-au întâlnit unele societăți comerciale în acest sens.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu