joi, 5 mai 2016

Dedeman, Chimcomplex și Agricola nominalizate la Oskar Capital




Companiile băcăuane Dedeman, Chimcomplex Borzești și Grupul Agricola au fost nominalizate la premiile Oskar Capital 2016, acordate de revista Capital. Statuetele Oskar, care au început să fie acordate de revistă din anul 1995, vor ajunge și anul acesta la companiile și oamenii de afaceri cu performanțe deosebite. Companiile vor fi votate și de cititorii revistei.

Dedeman va candida la categoria „Cea mai bună companie din comerț”. Se are în vedere că rețeaua de bricolaj controlată de frații Adrian și Dragoș Pavăl este un business de succes. Sectorul construcțiilor a înregistrat, în ultimii ani, un declin, dar frații Pavăl au continuat să obțină profit. În 2014, cifra de afaceri a companiei a ajuns la aproximativ 3,4 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 27% , față de anul precedent. De asemenea, compania a încheiat primul semestru al anului 2015 cu o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de perioada similară a anului precedent.
Chimcomplex Borzești
La categoria „Cea mai bună companie din industrie” a fost nominalizată Chimcomplex. Cu o experiență de peste 60 de ani în industria chimică, combinatul este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața produselor clorosodice din România și din Europa de Est. De la privatizare până în prezent, compania a realizat investiții în valoare de peste 70 milioane de euro care au contribuit la optimizarea costurilor de producție și la dezvoltarea afacerilor. Astfel, Chimcomplex a realizat în anul 2015 o cifră de afaceri de 193 milioane lei, în creștere cu 4% față de anul anterior, și un profit istoric de aproape 13 milioane de lei, în creștere cu peste 300% față de anul 2014. Grupul Serviciile Comerciale Române, care controlează compania din Borzești, și-a reanunțat intenția de a-și dezvolta businessul prin înființarea Companiei Naționale de Chimie, alături de Oltchim.
Agricola va candida la categoria „Cea mai bună companie din agricul­tură”. În 2015, a obținut o cifră de afaceri de aproape 365 de milioane de lei, în creștere față de anul anterior cu 3,4%. Iar pentru acest an compania vrea să ajungă la afaceri de 405 milioane de lei. Totodată, Agricola Bacău s-a implicat și în înregistrarea la nivel european a „Salamului de Sibiu“ ca produs de Indicație Geografică Protejată (IGP).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu