luni, 23 mai 2016

Economista Gina Plantos va reprezenta antreprenoriatul băcăuan la Forumul Național al IMM-urilor




Gina Plantos,
președinta Patronatului Județean Bacău al IMM
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) organizează, pe 27 Mai, la Buzău, Forumul Național al IMM-urilor, prilej cu care se va celebra și Ziua Întreprinzătorului, aflată în acest an la a XXIII-a ediție. La Forum va fi reprezentat și Patronatul Județean Bacău al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, al cărui președinte este economista Gina Plantos, de la care am aflat mai multe amănunte cu privire la semnificația acestui eveniment.

Care va fi, în acest an, tema dezbaterilor din Forumul Național al IMM-urilor, doamnă președintă, și cine vor fi reprezentanții antreprenoriatului românesc la acest eveniment?

Forumul Național al IMM-urilor va dezbate, în acest an, tema „Piața forței de muncă, necesitatea fondurilor europene și capitalul autohton”. La ambele evenimente, pentru că celebrăm și Ziua Întreprinzătorului, sunt așteptați aproximativ 200 de participanți, reprezentanți ai mediului de afaceri românesc, ai autorităților centrale și locale, lideri de organizații patronale și sindicale, oameni de afaceri, membri ai CNIPMMR, reprezentanți ai principalelor televiziuni, ziare și radiouri naționale.

Forumul Național are loc la circa o lună după alt eveniment important din viața IMM-urilor private din țara noastră. Care a fost acesta și ce noutăți a adus el în viața CNIPMMR?

La jumătatea lunii aprilie au avut loc lucrările celei de-a VII-a ediții a Convenției Naționale a CNIPMMR. Convenția Națională, care se desfășoară o dată la patru ani, a inclus Raportul de activitate al Consiliului Național pentru perioada 2012 - 2016, Strategia pentru perioada 2016 - 2020, alegerea membrilor organelor de conducere (președinte, vicepreședinte, prim-vicepreședinți și membrii Biroului Permanent), precum și dezbateri la care au participat întreprinzători, reprezentanți ai organizațiilor patronale membre ale Consiliului. Florin Jianu, președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România și fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism în perioada martie - decembrie 2014, a fost ales în unanimitate președinte al CNIPMMR, iar cel care de aproape un sfert de secol a fost conducătorul, mentorul și inițiatorul unor importante acțiuni în sprijinul IMM-urilor, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, a fost ales președinte de onoare.

O parte a prezidiului Convenției Naționale a CNIPMMR
Ați participat la lucrările Convenției Naționale alături de președinții structurilor patronale din Federația Regională Nord-Est a Patronatelor IMM. Cum este reprezentată Federația Nord-Est la nivelul conducerii CNIPMMR?

Am stat la aceeași masă, în timpul lucrărilor Convenției Naționale, cu președinții structurilor patronale din județele Iași, Vaslui, Suceava, Botoșani și Neamț. Federația Regională Nord-Est a IMM are doi vicepreședinți în noua conducere a CNIPMMR. Este vorba de domnul Neculai Vițelaru, președintele patronatului din județul Iași, care este vicepreședinte la nivel național pe domeniul muncă și dialog social, și de doamna Liliana Aghiorghicesei, președinta Federației Patronale a IMM Suceava, vicepreședinte pentru dezvoltare sectorială și promovarea afacerilor.

Care sunt obiectivele CNIPMMR pentru perioada 2016 – 2020, așa cum au fost ele prezentate la Convenția Națională?

Este vorba de o adevărată strategie de acțiune, dar eu aș sublinia patru dintre obiective, cele mai cuprinzătoare. Primele două sunt Consolidarea capacității administrative și instituționale și menținerea reprezentativității naționale a organizației și Promovarea și protejarea intereselor IMM-urilor la nivel local, regional, național și internațional. Celelalte două obiective mari sunt Constituirea unei imagini consolidate a CNIPMMR și sporirea gradului de vizibilitate a organizației și Dezvoltarea unui portofoliu de acțiuni și proiecte finanțate din fonduri nerambursabile și/sau din fonduri proprii, care să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului la nivel național și să faciliteze educația, accesul la finanțare, accesul la piețe și internaționalizarea.

Cum descrieți, pe scurt, în numai două cifre, Patronatul Județean Bacău al IMM și pe care îl veți reprezenta la Forumul Național?

Este o organizație din care fac parte 119 IMM-uri din Bacău, dar care au 2.805 salariați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu