luni, 13 iunie 2016

Gabriel Crîșmaru a preluat conducerea Lions Club Moldova



Gabriel Crîșmaru și Florin Dimitriu
Președintele în exercițiu al Lions Club Moldova Bacău, Florin Dimitriu, a bătut pentru ultima oară în mandatul său de un an clopotul pentru deschiderea unei ceremonii, aceea în care a predat mandatul avocatului și mediatorului Gabriel Crâșmaru. „A trecut un an în care m-am străduit să conduc acest club cu bune, cu rele, în care am înercat să fac mai multe activități cu aportul colegilor mei și cu sprijinul unor sponsori” – a spus past-president – ul cu acest prilej.

Între aceste acțiuni s-au numărat Tabăra națională de diabet, care a ajuns la a 25-a ediție, distribuirea la diverse școli a unui lot de cărți primite din Franța, sponsorizarea unui concurs internațional sportiv pentru persoane cu dizabilități, donarea de cărți la Colegiul „Vasile Alecsandri” din Chișinău, organizarea ediției 2015-2016 a concursului Afișe pentru Pace, sponsorizareau unei serii de analize medicale gratuite, în parteneriat cu Direcția pentru Sănătate Publică și farmacia Salofarm, și marcarea Zilei Mondiale de Diabet. De asemenea, au fost aduse daruri la Centrul de Recuperare Gâșteni pentru asistații de acolo, dar și copiilor nevăzători din județ, eveniment care a avut loc de Sărbători. Și tot la Gâșteni clubul a sponsorizat echipa de sportivi care a reprezentat România la un concurs internațional organizat în Ungaria, Austria și Germania. În luna mai, clubul a făcut din nou o distribuire de carte și a sponsorizat Olimpiada națională de chimie prin intermediul medicului Ovidiu Bibire. Iar în final de mandat s-a mai făcut o nouă donație de carte primită din Franța, la școlile „Domnița Maria” și „Constantin Platon”. Unul dintre cei mai activi și mai implicați membri ai clubului în acțiunile realizate în anul lionistic 2015 – 2016 – a remarcat Florin Dimitriu - a fost Sorin Brașoveanu. Past-presidentul a înmânat diplome de excelență membrilor clubului, celor care au colaborat cu acesta și preitenilor lui, între care, la această ceremonie s-a numărat și noul primar al Bacăului, Cosmin Necula.
Ioan Mocanu și Romel Guțu, cu placheta
medaliei Melvin Jones
La finalul evenimentului, decanul de vârstă al clubului, Ioan Mocanu, a transmis mesajele și distincțiile primite de unii membri la recenta Convenție națională a Districtului 124 România a Lions Clubs International. Guvernatorul David Istvan a acordat, atunci, o medalie Lions Club Moldova. De asemenea, Florin Dimitriu a primit din partea președintelui Lions Club International, Jitsuhiro Yamada, diploma de apreciere cu mențiuni speciale. Pentru organizarea, timp de 25 de ani, a Taberei de diabet, clubul băcăuan a primit deja mai multe distincții, dar în acest an David Istvan a acordat o distincție Melvin Jones, cea mai importantă în panoplia de distincții ale Lions Clubs Internațional, lui Romel Guțu.

„Le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea de a-mi încredința mandatul de președinte. Nu va fi ușor să desfășor o activitate cel puțin la fel de bună ca a predecesorului meu, dar așa cum sună chiar deviza noastră, We serve (Noi servim), împreună cu membrii clubului vom reuși. Lionismul înseamnă un efort comun și numai așa voi reuși și eu, cu ajutorul colegilor mei.”
Gabriel Crîșmaru, președintele în exercițiu al Lions Club Moldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu