marți, 7 iunie 2016

Patronatul Județean al IMM a bătut palma cu filiala CECCAR




Gina Plantos și Marcel Bulinschi, la semnarea protocolului
Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) au semnat, marți, 7 iunie, un protocol de parteneriat pentru realizarea unor evenimente comune pentru IMM-uri în cursul acestui an. Pe document și-au pus semnăturile Gina Plantos, președinta Patronatului IMM, și Marcel Bulinschi, președintele Filialei CECCAR.
Evenimentul a avut loc în prezența membrilor celor două organizații, prilej cu care președinta Patronatului IMM, care este și expert contabil, a vorbit despre importanța serviciilor financiar-contabile în activitatea IMM-urilor, iar președintele filielei CECCAR despre rolul și importanța organizației pe care o reprezintă în mediul economic. „Fac apel la Patronatul IMM – a spus Marcel Bulinschi – să promoveze în continuare serviciile profesioniștilor contabili în întreprinderile pe care le reprezintă. Noi asigurăm servicii în cadrul interesului public precum ținerea contabilității, examinatrea acesteia, cenzurate, expertize contabile judiciare și extrajudiciare și consultanță financiar-contabilă. Iar fiecare misiune a unui profesionist contabil se face conform standardelor profesionale emise de CECCAR”.
Prin protocolul încheiat, cele două organizații au convenit să se informeze reciproc în legătură cu obiectivele de interes comun, să organizeze întâlniri periodice pentru a analiza problemele existente, să găsească soluții reciproc acceptabile și să se sprijine reciproc în acțiunile inițiate.
CECCAR este un organism profesional cu peste 28.000 de membri în toată țara și aproape 1.000 numai în județul Bacău. Peste 85% dintre societățile comerciale băcăuane beneficiază de serviciile financiar-contabile ale unor membri ai filialei acestei organizații.
Patronatul Județean al IMM are 119 membri, societăți comerciale cu aproape 3.000 de salariați și este membru al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, care reprezintă peste 16% din PIB-ul țării, iar membrii săi au afaceri globale de peste 25 de miliarde de euro la nivel național anual.

„Suntem foarte interesați de a semna astfel de protocoale de colaborare, inclusiv cu societățile mari din Bacău, care pot susține activitatea IMM-urilor și pentru a organiza cât mai multe întâlniri cu membrii noștri și în folosul acestora. Un exemplu este protocolul încheiat, recent, cu compania Aerostar. Orice problemă ar avea o întreprindere din Bacău, dar care poate fi generalizată la nivelul întregii categorii de IMM-uri, ne poate fi semnalată, noi o transmitem la grupul de lobby al CNIPMMR, care ne reprezintă în fiecare minister, pentru a fi rezolvată.”
Gina Plantos, președinta Patronatului Județean al IMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu