joi, 18 august 2016

Biserica și școala împreună pentru copii



Peste 100 de elevi din comuna berești Tazlău au participat , la începutul acestei săptămâni, la o veritabilă lecție deschisă inclusă în proiectul socio-educațional „Școala de Vară”. Acțiunea a vut loc la Biserica din Tescani și s-a derulat sub titlul „Biserica și școala – împreună pentru copii”. Alături de elevi au fost protoiereul PC pr. dr. Costel Mareș, de la Protoieria Moinești, primarul comunei Berești Tazlău, prof. Dumitru Tulpan, directorul școlii Gimnaziale Berești-Tazlău, prof. dr. Viorel Georgian Dumitru, și alte  cadre didactice.
Organizatorii acestui eveniment aflat la prima ediție au fost preoți din parohiile comunelor Berești Tazlău și Strugari, care au susținut un moment religios dedicat copiilor și au prezentat învățături creștine pentru  cei prezenți. Activitatea a continuat cu discursuri ale invitaților pe această temă și s-a încheiat prin oferirea de mici daruri  pentru toți elevii participanți.    
Activitatea și-a propus promovarea valorilor moral-creștine în rândul elevilor, formarea de comportamente adecvate în receptarea valorilor religioase, de cultură și de civilizație tradițională românească, educarea unor  virtuți creștine și cultivarea comportamentului moral-religios. „Cu cât educația religioasă este începută la o vârstă mai fragedă, cu cât valoarea sa va fi mai mare – a precizat prof. Viorel Georgian Dumitru. Pentru a-l face pe copil să ajungă la aceste  valori esențiale ale umanității, aceasta este absolut necesară. Educația religioasă a copiilor trebuie și poate fi continuată în cadrul orelor de religie, dar și în cadrul activitatilor extracurriculare. Acesta este și scopul inițierii acestui parteneriat.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu