miercuri, 31 august 2016

Învățători și elevi pe coordonate culturale băcăuane

În aproape 160 de existență, însăși Școala Al. I. Cuza
a dat culturii zeci de nume mari

Asociația Învățătorilor din județul Bacău organizează, pe 28 octombrie, Simpozionului „Trecut, prezent și viitor în cultura băcăuană”. Evenimentul – ne-a informat președinta Asociației, Rodica Leonte - va avea loc în Amfiteatrul „Radu Beligan” al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, din Bacău, și se adresează atât cadrelor didactice, cât și elevilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial.
„Cele cinci secțiuni ale simpozionului – a precizat Rodica Leonte - vor da posibilitatea cadrelor didactice de a prezenta lucrări științifice despre personalitățile culturale ale județului Bacău, despre obiceiurile și tradițiile respectate în județul Bacău, despre instituțiile culturale băcăuane, iar elevilor de a-și demonstra măiestria în cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor, prin realizarea unor creații plastice, colaje și reprezentații”.
Cu acest prilej vor fi acordate zece premii în bani pentru elevi și 15 premii pentru profesori, iar în scopul diseminării rezultatelor obținute se va edita Anuarul nr. 3 al Asociației Învățătorilor din Bacău.
Activitatea face parte din Proiectul „Trecut, prezent și viitor în cultura băcăuană”, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, în care finanțarea de către Autoritatea Contractantă - Consiliul Județean - reprezintă 89,07% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu