luni, 12 septembrie 2016

Deputatul Valerian Vreme prezidează conferința „Space for Inspiration”



Deputatul Valerian Vreme va prezida, în capitala Marii Britanii, reuniunea „Space for Inspiration” (Spațiu pentru inspirație), care va avea loc pe 14 și 15 septembrie. Valerian Vreme participă la acest eveniment în calitate de președinte al Subcomisiei pentru Spațiu și președinte al celei de a 18-a Conferințe Interparlamentare pentru Spațiu pe Europa (EISC).
„Reuniunea – ne-a declarat deputatul băcăuan la plecarea spre Londra - va avea drept punct principal de dezbatere Stația Spațială Internațională, considerată cea mai mare avere a umanității în acest moment, o construcție gigant, în care se realizează experimente pe agricultură, biologie, farmacie și rezistența materialelor. Este cel mai avansat post al umanității, un pas făcut de omenire pentru a-și atinge următorul target, cel de a se ajunge pe Marte”. Valerian Vreme va fi și moderatorul concluziilor care se vor lua după cele două zile de dezbatere. Numele deputatului român apare în panelul privind relevanța explorării spațiului pentru dezvoltarea societății.
De la 1 ianuarie 2016, Parlamentul român deține președinția anuală a EISC. Conferința de Spațială Europeană Interparlamentară reprezintă o oportunitate pentru parlamentari de a face schimb de cunoștințe, creșterea accesului la acestea și să promoveze importanța Spațiului în activitatea omenirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu