joi, 22 septembrie 2016

Sărbătoare în lumea profesioniștilor contabili din Bacău



Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a marcat, miercuri, 21 septembrie, a XII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român. Manifestarea, la care au partticipat, alături de membri ai filialei, reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP), ai Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), ai Tribunalului Bacău, ai Patronatului Județean al IMM, ai Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Bacău și ai Raiffeisen Bank. Manifestarea a avut loc sub semnul altui eveniment important în viața profesioniștilor contabili, aniversarea a 95 de ani de la înființarea CECCAR.

Marcel Bulinschi, Mihai Rotundu, Dragoș Bădioiu
și directorul executiv al Filialei CECCAR, Constantin Păstrăv
Președintele Filialei, Marcel Bulinschi, a transmis, la începutul manifestării, mesajul președintelui CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova. Mesajul a fost întregit de o succintă prezentare a activității Consiliului Superior al CECCAR în ultimul an, în care s-au remarcat măsurile pentru îmbunătățirea sistemului de guvernanță a profesiei pentru creșterea calității serviciilor oferite, reactualizarea normelor profesionale, a regulamentelor de audit și de calitate ale profesiei, armonizarea cu normele IFAC și dezvoltarea relațiilor cu instituțiile statului. S-a remarcat și efortul pentru perfecționarea sistemului IT în activitatea CECCAR, dar și a fiecărui profesionist contabil, preocupare care va fi dezbătută pe 23 și 24 septembrie și la ediția aniversară a Congresului CECCAR. Iar pentru că organizația împlinește 95 de ani, expertul contabil Elena Maria Andrieș a prezentat o cuprinzătoare sinteză a istoriei CECCAR și a evocat importanța organizației în evoluția profesiei contabile.
Șeful adjunct al AJFP, Dragoș Bădioiu, șeful Serviciului economic al IJP, comisar șef Mihai Rotundu, reprezentanta CCI, Petronela Ștefan, experții contabili Ioan Mocanu și Constantin Cristea și președinta Patronatului Județean al IMM, Gina Plantos, au evocat importanța sărbătoririi Zilei Naționale a Contabilului Român, cu trimiteri la importanța relațiilor CECCAR cu instituțiile statului, dar și cu mediul antreprenorial și la inițiativele îmbunătățirii celui din urmă.

Diplome și premii pentru cei mai merituoși contabili

Cu acest prilej, Filiala CECCAR a acordat diplome de merit pentru opt dintre profesioniștii contabili care s-au remarcat prin activitatea lor: Elena Budău, Ovidiu Geanu, Ștefan Antohe, Natalița Ohan, Elena Grigore, Irina Tite, Maria Bălan și Irina Leonte. De asemenea, au fost premiate cele mai bune societăți de contabilitate, în Topul local al acestora: Tas Contab – locul I, Premium Accounting – locul al II-lea, Itex Financial și Fidel Cont – locul al III-lea, toate din Bacău. Iar societatea Ely-Contab Bacău a primit placheta pentru cei trei ani consecutivi în care a apărut în Topul local.
La finalul manifestării, au fost răsplătiți cu plachete „CECCAR 95 de ani” profesioniștii contabili Eugen Tăbăcaru, Constantin Cristea și Constantin Zbârciog, iar Consiliul Superior al CECCAR a acordat o plachetă președintelui Filialei Bacău, Marcel Bulinschi.
Ziua Națională a Contabilului Român a fost instituită în anul 2004, dar inițaitiva a pornit din filiala Bacău a CECCAR acum 13 ani, când regretatul președinte al Corpului, Marin Toma, vizita filiala.

„Sărbătorim profesia de contabil, o profesie cu tradiție. În atmosfera specifică unei aniversări cu atât de bogate semnificații, președintele CECCAR, împreună cu membrii Consiliului Superior, vă adresează tuturor celor care practicați această frumoasă și importantă profesie sincere felicitări și succes în viitor.”
Prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu