luni, 24 octombrie 2016

Învățători și elevi pe coordonate culturale băcăuane



Asociația Învățătorilor din județul Bacău organizează, vineri, 28 octombrie, Simpozionului „Trecut, prezent și viitor în cultura băcăuană”. Reuniunea în plen a participanților – ne-a informat președinta Asociației, Rodica Leonte - va avea loc în Amfiteatrul „Radu Beligan” al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, din Bacău, cu începere de la ora 14,30, iar evenimentul va cuprinde și un program folcloric prezentat de ansambluri și formați de dansuri de la Grădinița „Lizuca” Bacău, de la școlile gimnaziale din Agăș și Sascut și de la Școala „Al. Ioan Cuza”.
Cu acest prilej va fi lansat și Anuarul Asociației Învățătorilor din județul Bacău nr. 3/2016. De asemenea, vor fi înmânate premiile celor cinci secțiuni ale simpozionului. S-au primit spre publicare în Anuar și pentru jurizare 127 de lucrări din județul Bacău și una din Botoșani, la secțiunile Cultură scrisă băcăuană, Tradiții și obiceiuri băcăuane și Arta plastică băcăuană. S-au mai primit și peste 100 de creații plastice și colaje de la elevi îndrumați de aproximativ 30 de cadre didactice.
„Cele cinci secțiuni ale simpozionului – a precizat Rodica Leonte - vor da posibilitatea cadrelor didactice de a prezenta lucrări științifice despre personalitățile culturale ale județului Bacău, despre obiceiurile și tradițiile respectate în județ, despre instituțiile culturale băcăuane, iar elevilor de a-și demonstra măiestria în cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor, prin realizarea unor creații plastice, colaje și reprezentații”.
În aceeași zi va avea și cea de a doua ediție a Balului Învățătorilor.
Activitatea face parte din Proiectul „Trecut, prezent și viitor în cultura băcăuană”, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu