luni, 17 octombrie 2016

Opt firme băcăuane în Topul cel mai mari companii din România



·         Dedeman se află între primele 17 firme, precedată doar de multinaționale

Dedeman a realizat, în 2015, o cifră de afaceri
de aproape 4.400 de milioane de lei
Județul Bacău are opt reprezentante în „Top 500 cele mai mari companii din România”, clasament dat publicității luni, 17 octombrie, de Business Magazin. Astfel, județul are cele mai multe companii din Regiunea Nord-Est în Top, unde doar județul Iași figurează cu două nume, iar județele Neamț și Botoșani numai cu câte unul.

Cele opt companii băcăuane din Top, Dedeman, Confert, Agricola Internațional, Aerostar, Tehnostrade, Simba Invest, Societatea de Investiții Financiare (SIF) Moldova și Holzindustrie Scheweighofer Baco, din Comănești, au realizat în anul 2015 cifre de afaceri care au însumat aproape 6.600 de milioane de lei, față de numai aproape 5.700 de milioane în 2014. Profitul lor a fost de 680 de milioane de lei anul trecut, iar numărul de salariați a ajuns la 13.840.
De departe, cea mai mare companie băcăuană, după astfel de indicatori, este Dedeman, plasată în Top pe locul al 17-lea și care pentru prima dată depășește o companie din România controlată de stat, Electrica Furnizare. Iar în clasament primele 16 poziții sunt ale unor multinaționale. „Criza, pentru noi – a declarat pentru organizatori Dragoș Pavăl, președintele Dedeman -, a fost un noroc cum numai divinitatea ne putea așeza în cale. Dacă nu ar fi venit, nu am fi fost aici. Nu aveam altă opțiune decât să mergem înainte, să ne extindem pentru că suntem născuți aici și tot aici trăim, în timp ce o companie venită din afara țării are o perspectivă mai conservatoare și ia decizia cea mai sigură pentru ea”.
După Deman, firmele băcăuane din Top sunt Confert (locul al 335-lea), Agricola Internațional (337), Aerostar (379), Tehnostrade (407), Simba Invest (425), SIF Moldova (445) și Holzindustrie Scheweighofer Baco, din Comănești (491).
Prima plasată în Top, Automobile-Dacia Argeș, a avut o cifră de afaceri de peste 19.000 de milioane de lei, de trei ori mai mare ca firmelor băcăuane din top și realizată cu tot atâția salariați cât au cele opt companii din Bacău.
Organizatorii Topului precizează că datele publicate sunt preliminare, pentru că și acum mai sunt firme care nu au cifre de bilanț pe site-ul Ministerului de Finanțe.
Anul trecut, într-un top simiar, dar realizat de Ziarul Financiar, din județul Bacău figurau Agricola, Pambac, Dedeman, Albrau Onești, Simba Invest, Licurici Onești, SIF Moldova, Spedition UMB, Chimcomplex Borzești și Comfert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu