duminică, 16 octombrie 2016

Slănicul Moldovei a rămas fără agenții bancare


Fostul centru Bancpost din Slănic Molodva

Stațiunea Slănic Moldova a rămas, în acest an, fără nici o agenție bancară, după ce ultima reprezentanță de acest fel, Sucursala BRD, a fost închisă. Curtată, la începutul acestui deceniu, dar și în deceniul trecut de băncile comerciale cu sucursale în județul Bacău, stațiunea, în fapt o localitate cu peste 5.000 de locuitori, a devenit imediat gazda unor astfel de agenții, instalate și în spații mai mici, dar și în vile somptuoase achiziționate sau chiar construite de la zero. CEC Bank a deschis atunci în Slănic Centrul de pregătire a personalului propriu, iar Bancpost avea un centru similar în stațiune, într-o vilă istorică. Chiar Banca Națională deținea acolo o astfel de vilă.
Este de nocontestat utilitatea serviciilor bancare într-o stațiune cunoscută și într-un oraș cu mii de locuitori, chiar dacă astăzi multe operații bancare se fac direct de pe tabletă sau de pe telefonul mobil. Iar în cazul stațiunii Slănic Moldova, cel mai apropiat oraș care mai oferă astfel de servicii este Târgu Ocna. Plecarea din Slănic și a bancherilor de la BRD-GSG a lăsat totul doar la „mâna” bancomatelor, a internetului.
Am vrut să aflăm motivul închiderii agenției chiar de la oficialii băncii, dar răspunsul nu a mai venit. În schimb, am înțeles „pe surse” că închiderea agenției s-ar fi datorat chiriei prea mari cerute de proprietarul spațiului în care aceasta era amenajată. „Stațiunea – ne-a declarat primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu – nu poate să rămână fără servicii bancare. Avem destui turiști și beneficiari ai tratamentelor de belneologie de aici, avem încă aproape 5.200 de locuitori și trebuie să le oferim și așa ceva. De aceea, am și început negocieri cu CEC Bank și cu Bancopst pentru a reveni cu agenții în orașul nostru”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu