miercuri, 23 noiembrie 2016

Primul protocol județean pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic



  •  documentul a fost semnat de Patronatul Județean al IMM cu Inspectoratul Școlar Județean, iar primul sponsor este Aerostar

Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii  (PJIMM) și Inspectoratul Școlar Județean Bacău (Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social) au încheiat primul protocol de colaborare, la nivel județean pentru dezvoltarea resurselor umane necesare pieței muncii, ridicarea calității vieții și evitarea reducerii locurilor de muncă în județul Bacău. Primul sponsor al proiectului este compania Aerostar, din Bacău.

Partenerii caută, acum, resurse financiare, informaționale sau logistice pentru ca în noiembrie 2016 – februarie 2017 să elaboreze și să publice un „Ghid de carieră”, considerat absolut necesar pentru consilierea elevilor și părinților în alegerea unei calificări pentru pregătirea profesională. „Ghidul – spune președinta PJIMM, Gina Plantos - va cuprinde o prezentare sintetică a fiecărei calificări, a firmelor care oferă locuri de muncă, a colegiilor și liceelor tehnologice din județ, a ofertei lor educaționale și, bineînțeles, secțiuni promoționale pentru sponsori. Ne propunem să tipărim din Ghid aproximativ 600 – 800 de exemplare (numărul aproximativ de absolvenți de clasa a VIII-a este de 5.000), să realizăm campanii de promovare pe regiuni ale județului, iar suma estimată pentru tot ansamblul de activități este de aproximativ 50.000 de lei”.
Partenerii mai urmăresc difuzarea și distribuirea ghidului online pe site-ul ISJ Bacău și printarea și derularea unor campanii de promovare a calificărilor profesionale oferite de învățământul profesional și tehnic.
Eventualilor noi parteneri ai proiectului li se atrage atenția asupra facilităților pe care statul român le acordă firmelor care sponsorizează diferite activități. Firmele sunt încurajate de lege să facă sponsorizări cât mai consistente, pentru că se pot face deduceri din impozitul pe profit pe care l-ar plăti firma la stat și în anii următori celui în care au făcut sponsorizarea. De la 1 ianuarie 2016, firmele pot să scadă din impozitul pe profit sumele acordate ca sponsorizări în limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat (baza legală fiind Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea).
Feedback-urile sunt așteptate până pe 9 decembrie, după care va fi necesară încheierea unui contract de sponsorizare, între firme și PJIMM Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu