marți, 15 noiembrie 2016

Silvicultorii pichetează, miercuri, sediul Guvernului



Silvicultorii au pichetat în mai multe rânduri, în acest an,
instituțiile Autorității Centrale

Membrii Sindicatului Consilva al silvicultorilor din județul Bacău vor fi alături de colegii lor din Federația pentru Apărarea Pădurilor și vor picheta, miercuri, 16 noiembrie, sediul Guvernului. Silvicultorii vin cu zece revendicări care vizează în special suspendarea aplicării OUG 51/2016 privind modificarea și completarea Legii de stabilire și sancționare a contravențiilor silvice.

Silvicultorii cred că OUG 51/2016 va genera abuzuri cu efecte grave asupra personalului silvic, va duce la aservirea personalului silvic autorității publice centrale care răspunde de silvicultură și implicit la înregimentarea politică a acestui personal.
De asemenea, silvicultorii cer Guvernului să acorde subvenții proprietarilor de păduri pentru administrarea până la 30 ha și elaborarea unei legislații care să interzică înstrăinarea pădurilor României. De asemenea, se solicită Guvernului și instituțiilor abilitate să prezinte opiniei publice modul în care au fost respectate și aplicate prevederile Codului Silvic de menținere și apărare a integrității fondului forestier național și să organizeze  dezbateri publice asupra modificărilor legislative în domeniul silvic.
Se mai solicită Guvernului și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor ca la elaborarea legislației silvice să ia în considerare propunerile și solicitările specialiștilor silvici și societății civile din sectorul silvic și legi clare, simple și aplicabile, în conformitate cu realitățile și necesitățile sectorului.
Protestatarii mai solicită asigurarea unor salarii și pensii corespunzătoare, corelate cu condițiile deosebite de muncă din sectorul silvic, legi pentru întărirea autorității personalului silvic având în vedere creșterea presiunii asupra pădurii și consultarea Academiei Române, Academiei de științe Agricole și Silvice, Societății inginerilor silvici ”Progresul Silvic”, Confederației Consilva, Federației Sindicatelor Silva, Asociației Constructorilor Forestieri din România, Asociației Pensionarilor Silvici din România, Asociației Proprietarilor de Păduri din România, Federației pentru Apărarea Pădurilor la elaborarea legislației din sectorul silvic.
„În situația nesoluționării favorabile a revendicărilor, Federația pentru Apărarea Pădurilor va continua acțiunile de protest în cursul lunii noiembrie și decembrie” – ne-a informat liderul Federației Sindicatelor Silva și al Sindicatului Consilva Bacău, inginerul Silviu Geană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu