luni, 30 ianuarie 2017

Bani buni pentru încurajarea spiritului antreprenorial




Gina Plantos
Băcăuanii cu spirit antreprenorial pot obține un ajutor de minimis de maxim 200.000 de lei pentru un beneficiar, adică integral valoarea cheltuielilor eligibile. Guvernul a aprobat programul „Start-up Nation - România”, destinat pentru maxim 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii din toată țara.

Se estimează, astfel, crearea a minimum 20.000 de noi locuri de muncă anual, iar cele 10.000 de întreprinderi nou înființate trebuie să angajeze minimum doi salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin trei ani. „Programul Start-up Nation – spune președinta Patronatului Județean Bacău al IMM, Gina Plantos – este o binefacere pentru mediul de afaceri, în general, evident și pentru IMM-urile băcăuane nou înființate. Este de bun augur și pentru că se dau bani și pentru consultanță și pentru pregătirea proiectului, 8.000 de lei. Dar, spre sfârșitul lunii martie vor da drumul și la celelalte programe susținute din bugetul de stat. Pentru că bugetul Ministerului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost majorat, deci va fi mult mai bine pentru IMM-uri.
Florin Jianu
La rîndul său, Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ne-a transmis că România pornește cel mai ambiţios program de susţinere a start-up-urilor, program care se aplică cu succes şi în alte ţări, precum Israel sau Marea Britanie și face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. „Start-up Nation România - ne-a spus Florin Jianu – va motiva tinerii să rămână în ţară și să desfășoare activități de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune”.
Conform Global Entrepreneurship Monitor, rata intenției antreprenoriale este de circa trei ori mai mare față de 2007, iar antreprenoriatul este considerat o bună carieră de 72,42% din populația activă a României. De asemenea, 75% dintre români au o părere pozitivă despre antreprenorii de succes. Această evoluție nu s-a reflectat în numărul de companii înființate în România, valorificarea potențialului antreprenorial al țării  necesitând o serie de măsuri active la nivel guvernamental care să sprijine crearea de Start-up-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu