miercuri, 11 ianuarie 2017

CECCAR a actualizat propriile măsuri organizatorice



Delegația băcăuană la Conferința Națională Extraordinară
a CECCAR

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și-a început noul an cu o reuniune la nivel național, Conferința Națională Extraordinară, care a avut loc luni, 9 ianuarie, la Poiana Brașov și în care Consiliul Superior al organizației și reprezentanții tuturor filialelor teritoriale au analizat un pachet impresionant de probleme în special cu caracter organizatoric. Filiala Bacău a CECCAR a fost reprezentată la Conferință de 11 dintre membrii ei.

S-au analizat – ne-a declarat președintele filialei Bacău, Marcel Bulinschi - probleme de organizare a CECCAR, de funcționare a organizației. Pornind de la regulamentele de organizare și funcționare s-au făcut modificări, s-au actualizat prevederi, toate în legătură cu actele normative în vigoare. S-au analizat și probleme de organigramă a CECCAR, de salarizare a organelor de conducere și a celor de control, s-au analizat rezultatele obținute în urma unor controale efectuate în CECCAR etc.”.
Deși delegații la conferință au înfruntat din prima zi asprimile iernii, participarea la lucrările reuniunii a fost aproape integrală. „Remarcabil – a apreciat Marcel Bulinschi - a fost că delegații din Bacău, care au pornit spre Brașov chiar când s-a asprit iarna prin care trecem, nu s-au speriat, au îndurat și s-au încumetat să ajungă la Conferință pe răspunderea lor, pentru că nimeni nu i-a obligat, dar au făcut-o în interesul profesiei. Vremea rea nu a impietat asupra desfășurării lucrărilor conferinței, ceea ce dovedește că suntem un organism care se respectă și care are oameni de mare valoare”.
Conferința a analizat și problemele legate de Programul Național de Dezvoltare Profesională Continuă și Regulamentul privind efectuarea stagiului și examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil și contabil autorizat. „Noi – a opinat președintele Filialei CECCAR Bacău - punem un mare accent pe pregătirea profesională a experților contabili, care se va face tot în sistem centralizat (minim 40 de ore pe an). Iar pregătirea profesională în acest sistem este o condiție obligatorie pentru a se obține viza de exercitare a profesiei. Fără calitate în exercitarea acestei profesii nu poți aborda un asemenea domeniu. Suntem chiar într-o competiție: cine prestează servicii contabile de calitate are câștig de cauză”.
Conferința Extraordinară – spun participanții - era necesar de convocat, pentru că erau probleme care nu mai sufereau amânare, precum măsurile de acordare a vizei de exercitare a profesiei. Iar măsurile adoptate în Conferința din 9 ianuarie operează chiar din acel moment. Au fost luate și noi măsuri privind încasarea cotizației de membru al CECCAR.
În luna martie va fi convocată Conferința Națională Ordinară a CECCAR. De asemenea, în acest an la CECCAR se vor face și alegeri pentru funcția de președinte al Corpului, care au loc cu un an înaintea terminării mandatului actual, și se vor alege și președintele Consiliului Superior al CECCAR, dar și președinții filialelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu