marți, 31 ianuarie 2017

Reuniune de lucru la Filiala CECCAR Bacău - Profesioniștii contabili cer lămuriri după modificarea Codului fiscal



Modificările aduse cu generozitate de noul guvern Codului fiscal de la începutul acestui an i-au determinat pe profesioniștii contabili băcăuani să solicite o întâlnire cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP), pentru lămuriri și noutăți de ultimă oră apărute în acest sens. Organizatoarea întâlnirii a fost Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), iar invitații președintelui filialei, Marcel Bulinschi, și ai directorului executiv al acesteia, Constantin Păstrov, au fost Dragoș Bădioiu - șef adjunct al AJFP și Elena și Bogdan Bărbieru - consilieri superiori ai aceleiași instituții.

Marcel Bulinschi, Dragoș Bădioiu, Bogdan și Elena Bărbieru
și Constantin Păstrăv
„Am vrut – a spus la deschiderea reuniunii Marcel Bulinschi - să aflăm noutățile apărute în Codul fiscal care au intrat în vigoare chiar de la 1 februarie. Am folosit prilejul pentru ca profesioniștii contabili să aibă un dialog deschis cu reprezentanții Fiscului, să primească răspunsuri competente, în așa fel încât să aplicăm și noi în mod corespunzător, legal, prevederile fiscale”.
Astfel, Elena și Bogdan Bărbieru au trecut în revistă cele mai importante modificări apărute în Codul fiscal și au insistat mai ales asupra celor care se aplică chiar de la 1 februarie. S-au adus precizări despre schimbările la impozitul pe profit sau pentru microîntreprinderi și angajatori, la eliminarea unor cote, a unor taxe și chiar impozite, la noutățile din zona contribuțiilor la asigurările sociale de sănătate, dar și la impozitul specific pentru industria hotelieră și de alimentație publică. S-a vorbit și despre reducerea plafonului minim pentru impozitarea microîntreprinderilor, dar și despre noi reguli pentru depunerea declarațiilor fiscale (unele declarații fiind chiar eliminate) și altele.
„Au apărut foarte multe modificări ale Codului fiscal și probabil că vor mai apărea – a explicat, de la deschiderea reuniunii, Dragoș Bărbieru. Noi deja am început un dialog pe aceste probleme cu contribuabilii care vin la sediul nostru. Am expus noutățile apărute, dar cu precizarea că nu avem încă normele metodologice la acestea, deci și noi mai așteptăm unele lămuriri. Asupra acestora încă nu ne vom pronunța, dar vom reveni, când va fi cazul, pentru a înțelege bine lucrurile”.
Întrebările profesioniștilor contabili au vizat cazuri specifice domeniilor în care își exercită meseria, dar au fost formulate și opinii cu privire la noile modificări aplicate Codului fiscal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu