duminică, 26 februarie 2017

A patra ediție Expo Ambient Design la final




Cea de a patra ediție a Salonului regional de amenajări interioare, exterioare și mobilier „EXPO AMBIENT DESIGN” și-a închis porțile după trei zile de acțiuni promoționale la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău. Evenimentul a fost organizat de societatea Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău (CAEx) în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România - Filiala Bacău-Neamț, cu Ordinul Arhitecților din România - Filiala Bacău-Neamț, cu Instituţia Prefectului a judeţului Bacău şi cu proiectul online Misiunea Casa.

Startul evenimentului a fost dat vineri, 25 februarie, de directorul general al CAEx, Corneliu Pricope, care i-a avut ca invitați la acel moment pe subprefectul Sorin Ailenei, pe viceprimarul de Bacău Constantin Scripăț și pe președintele Filialei Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România, Gelu Tudorache. „Cu această expoziție – a spus Corneliu Pricope – am avut ocazia să acceptăm încă o dată că fără materiale de construcții la cea mai înaltă calitate, dar și fără proiecte de arhitectură sau de design nu putem construi case, hale industriale, nu putem realiza nicio investiție publică de profil. Firmele prezente la expoziție au venit cu oferte generoase, destinate profesioniștilor, specialiștilor în materie, dar și publicului larg. Expozanții au venit și cu soluții ecologice în materie de soluții pentru construcții, chiar de materiale de construcție care ne pot proteja sănătatea. Am apreciat prezența unor firme consacrate în domeniu, a unor grupuri de firme asociate pentru a putea expune aici. Sâmbătă a avut loc o conferință de specialitate în cadrul evenimentului de la noi, la care au fost prezenți și au vorbt specialiști consacrați, precum profesorul universitar arhitect Virgil Polizu, din București, dar și manageri de companii care au venit în fața proiectanților, a inginerilor constructori și a arhitecților cu soluții noi, viabile”.
Accesorii de grădină produse la Măgura
Timp de trei zile (24 – 26 februarie), firme de profil din Regiunea Nord-Est, dar și din alte zone ale țării, au expus o gamă largă de servicii și produse destinate amenajărilor interioare și exterioare și mobilier. Au fost prezente firme din domeniul amenajărilor interioare și exterioare, producători și distribuitori de mobilă și decorațiuni, producători şi distribuitori de materiale şi componente prefabricate pentru construcţii civile şi industriale. Vizitatorii, dar și firmele interesate, au putut afla despre ultimele tendințe în domeniul design-ului de interior și exterior și vor beneficia de consultanță în arhitectură și proiectare în construcții.

Trend în construcții : case de lemn

Damian Pal (dreapta) și casele de lemn Xilopal
Zona centrală a spațiului expozițional a fost ocupat, în acest an, de un grup de șase companii, asociate pentru acest eveniment, care sunt Romchimprotect Filipești, Xilopal Ghimeș-Făget, DiaDecor Focșani, General Construcții Plus Filipești, Danprod Tărgu Ocna și Cerasa Ro, din Cîrligele (Vrancea).
„Suntem o firmă care construiește de circa 23 de ani căsuțe din lemn, în Ghimeș-Făget – ne-a declarat Damian Pal, consilier juridic și director de promovare și contractare la firma Xilopal, manageriată de Petru Pal. În prezent, pentru că ne-am modernizat, lucrăm lemn calibrat la utilaje de prelucrare a acestei materii prime. Fiecare element prelucrat vine ca o piesă de puzzle în ansamblul construcției și în doar câteva zile se montează casa. Facem case din bușteni cu diametrul 18 – 22 cm, după proiecte standard, dar și după cerința beneficiarilor. Preluăm lemn din zona noastră, lemn uscat, tratat ignifug, antiseptic și antimucegai. Casele sunt livrate „la cheie” și au acoperișuri din grinzi de lemn foarte bine izolate, inclusiv fonic. Încălzirea se poate face cu centrale cu peleți sau cu lemn, inclusiv cu încălzire prin pardoseală. Am construit astfel de case în mai multe zone din țară, în principiu în zone montane. Avem în derulare și contracte în străinătate, în Austria, Turcia și Spania”.

Ion Neculcea și soluțiile de ignifugare
Obsesia anului: protecția la foc

De la grupul de firme Romchim, managerul Ion Neculcea, ne-a prezentat ofertele cu care a veit la expoziție în acest an, între care cele destinate protecției la foc. „Toată lumea trebuie să înțeleagă că focul distruge vieți – a spus Ion Neculcea. Noi am pornit fabricația unor produse specifice ignifugării materialelor în 1998. Am început cu un singur produs, Ignilem ON 2000, premiat apoi cu medalia de aur la salonul de inovații, cercetare și noi tehnologii Eureka, de la Bruxelles. Avem, în Filipești, o fabrică nouă cu linii tehnologice și laboratoare dotate cu tehnică și aparatură de ultimă generație”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu