joi, 16 martie 2017

Comedia „Prenumele”, cu Mihai Călin şi Claudiu Bleonţ, se joacă la Onești





Stagiunea teatrală organizată de Primăria municipiului Onești continuă, luni, 3 aprilie, de la ora 19,00, la sala Cinema Capitol. Cinci actori, Mihai Călin, Claudiu Bleonţ, Mirela Oprişor, Leonid Doni şi Raluca Aprodu vor putea fi văzuți în comedia „Prenumele”, pusă în scenă de regizorul Răzvan Săvescu. „Spectacolul – ne-a informat Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii municipale „Radu Rosetti”, în administrarea căreia se află și sala Cinema Capitol - este o comedie de situații bine conturate, pe alocuri cu mici momente de dramă. Este un spectacol reușit, la care se râde pe bune, se aplaudă furtunos, la scenă deschisă, și care merită toți banii. Biletele se gasesc deja la casieria Cinema Capitol”.
Prenumele” este o comedie franţuzească scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel în unul dintre rolurile principale. Spectacolul a fost nominalizat la mai multe premii Molière, iar ulterior a fost adaptat şi pentru marile ecrane, filmul primind cinci nominalizări la premiile César în 2013. Piesa porneşte de la o glumă nevinovată despre numele viitorului copil, care declanşează o cascadă de situaţii comice neprevăzute şi dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia.
Răzvan Săvescu este cunoscut pentru seriale de televiziune, spectacole de teatru şi filme, dintre care cele mai renumite sunt serialul „La Bloc”, spectacolul „Popcorn”, de Ben Elton, şi prima producţie cinematografică românească parţial filmată în New York „America, venim!”.

 „Este cea mai bună comedie în care am jucat vreodată. Mă bucur că mă reîntâlnesc pe scenă cu Claudiu Bleonţ, colegul meu de la Teatrul Naţional, a cărui energie explozivă şi capacitate de improvizaţie mă fac să mă bucur de fiecare secundă pe care o trăiesc pe scenă. Mă simt bine în această echipă şi joc un personaj complex, inteligent, haios, egoist, narcisist, sufletist, arogant: o supă de comedie. Sper să râdeţi în sală tot atât de mult pe cât îmi vine mie să râd pe scenă! Dar, eu râd în «interior». Îmi cam muşc buzele uneori”.
Mihai Călin, despre rolul său principal în „Prenumele”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu