miercuri, 5 aprilie 2017

Elevi băcăuani la Săptămâna financiară a BNR



Peste 400 de elevi din clasele gimnaziale ale Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, Colegiului Național de Artă „G. Apostu”, ai școlilor generale „Ion Creangă”, „Mihail Sadoveanu”, „Domnița Maria” și „Nicolae Iorga” din Bacău, dar și ai școlilor din Itești și Filipești au participat la cursurile organizate de Agenția Bacău a Băncii Naționale a României (BNR) în Săptămâna financiară „Global Money Week”. Acțiunile – am aflat de la directorul Agenției BNR, Ștefan Sâmbotin – au avut loc în perioada 27 - 31 martie, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

Săptămâna de educație financiară „Global Money Week” este o acțiune anuală care a fost inițiată în anul 2012 ca parte a proiectului educațional adresat elevilor „Să vorbim despre bani și bănci”. “Global Money Week – a precizat Ștefan Sâmboton -  este un eveniment organizat de Child and Youth Finance International, care se desfăşoară la nivel mondial în luna martie a fiecărui an şi se doreşte a fi o campanie de conştientizare a rolului banilor în viaţa de zi cu zi a copiilor şi tinerilor. Scopul acestei iniţiative este educarea financiară a tinerilor prin intermediul unor activităţi interactive şi distractive. BNR se implică activ în aceste proiecte datorită rolului major pe care îl are în economia românească”.
În Bacău, programul a fost realizat împreună cu prof. dr. Oana-Maria Droiman, inspector pentru discipline socio-umane la Inspectoratul Școlar Județean. Prezentările îi ajută pe copii să afle, într-un mod interactiv, mai multe elemente referitoare la istoria banilor și a monedei naționale, la păstrarea și economisirea lor, la prețuirea muncii și a banilor, la istoria BNR, dar și să capete noțiuni de bază economico-financiare. De asemenea, elevii au văzut și analizat specimene de bancnote care au fost în circulație în anii trecuți, pentru a compara elementele de siguranță, formatul și textura materialelor pe care au fost tipărite.
Anul trecut au participat la acest proiect 265 de elevi de la cinci unități de învățământ din județul Bacău. În anul 2014, BNR a fost premiată la New York, pentru programul de educație financiară „Global Money Week”, derulat împreună cu Ministerul Educației, la care au participat, numai într-o săptămână, 6.100 de elevi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu