sâmbătă, 1 aprilie 2017

Viitorii constructori de avioane au vizitat compania Aerostar




Peste 30 de studenți din primii doi ani și din anul al patrulea al Facultății de Aeronautică din București, membri ai Asociației Studenților la Inginerie Aerospațială EUROAVIA, s-au aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, timp de trei zile în Bacău și la societatea Aerostar, în cadrul primei ediții a evenimentului AeroCamp, în care au avut loc work-shop - uri și training-uri de dezvoltare personală și de lucru în echipă.

Prima zi a fost dedicată întâlnirii cu reprezentanții staff-ului Aerostar și vizitei principalelor secții de producție ale întreprinderii, dar și unui work-shop, în care studenților le-a fost prezentată în detaliu compania băcăuană și oportunitățile unor cariere în cadrul ei. La întâlnirea cu studenții au venit Grigore Filip - directorul general al Aerostar, Ovidiu Buhai – directorul diviziei Întreținere și modernizări de aviație, Șerban Iosipescu – directorul diviziei Produse aeronautice și directorul de Calitate, Alexandru Filip – toți absolvenți ai Facultății de aeronave, directorul de Resurse umane și inginerie industrială, Dan Paul Mălin Popa, și Doina Matanie, șefa Biroului Marketing.
„Aerostar – a spus Grigore Filip – are o istorie de 64 de ani și a funcționat încă de la început ca un centru care a diseminat în România tehnologii și cunoștințe tehnice în centre de producție precum fabricile din Ghimbav, Craiova sau București, inclusiv în alte industrii decât aeronautica. Noi suntem un incubator de tehnologie și cunoștințe tehnice. Avem circa 500 de absolvenți cu studii superioare, marea majoritate ingineri, din circa 2.200 de salariați. Și cred că Aerostar este locul în care viitorii absolvenți ai facultății de aeronave pot învăța cel mai mult în România”.
Grigore Filip i-a îndemnat pe studenți să aleagă, pentru cariera lor, cea mai bună unitate de producție, care este puternică și are viitor, și să ocupe cât mai bune posturi acolo. La Aerostar, cariera poate fi dezvoltată în două direcții: ca experți în profesie sau în domeniul managementului. Compania face jumătate din producție pentru marile programe de aviație din lume, în general pentru Airbus. Toate avioanele Airbus au piese sau subansamble fabricate aici, iar Aerostar are, între altele, și un sector de mentenanță pentru aviație civilă.
Directorul general al întreprinderii le-a prezentat studenților cerințele generale din fiecare sector de activitate la care ar trebui să răspundă salariații. „Pentru viitorii specialiști – a spus Grigore Filip -, oferta Aerostar este foarte generoasă. Noi avem nevoie de tineri specialiști. Numai anul trecut am angajat circa 450 de oameni, între care mulți ingineri”.
Obiectivele principale vizate de evenimentul de la Bacău – spun organizatorii – sunt Îmbunătățirea abilităților tehnice și interpersonale, Ghidarea studenților pentru orientarea în carieră și Transferul de cunoștințe între participanți și specialiști în domeniu.
Euroavia este membră a Asociației Europene a Studenților la Inginerie Aerospațială și urmărește să contribuie la dezvoltarea personală a studenților prin activități locale și internaționale și să ofere oportunități de informare cu privire la industria și mediul aerospațial local și internațional. „Viziunea noastră – susțin reprezentanții ei - este de a dezvolta și inspira viitori lideri, de a crea o comunitate puternică și unită în care să se formeze oameni cu aspirații cât mai înalte și de a consolida puntea dintre studenți, Facultatea de Inginerie Aerospațială și companiile din acest domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu