duminică, 28 mai 2017

Un vin premiat cu aur la Concours Mondial de Bruxelles a ajuns pe masa Cavalerilor Vinului din Bacău




Somelierul Răzvan Demian la Cribs
Seria tradiționalelor degustări de vinuri organizate, în Bacău, de Restaurantul Cribs, de la care nu lipsesc membrii Scaunului băcăuan al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OECV), a continuat cu o degustare a vinului moldovenesc Individo Rose 2016 Château Vartely premiat cu aur la Concours Mondial de Bruxe 2017 a , dar și a altor soiuri ale cunoscutului brand. La eveniment au participat, alături de cavalerii vinului și doamnele de la clubul Inner Wheell, dar și domnii de la Clubul Rotary Bacău.

„A venit rândul unei crame din Republica Moldova, cu singurul vin premiat în acest an cu medalie de aur la Concours Mondial de Bruxelles, care în acest an a avut loc în Spania, să ajungă la degustare în Bacău – ne-a declarat proprietarul restaurantului, Cristian Bunea, Iudex de Vino în OECV. Am intuit încă de acum doi ani că Individo Rose va fi de mare perspectivă. Am invitat Château Vartely cu vinuri pentru degustare la noi, pentru că au vinuri de mare clasă din gama Taraboste. Bacăul are, în acest an, foarte multe evenimente, iar noi vrem să ne alăturăm cu asemenea degustări de vinuri, să venim cu idei, cu propuneri, cu activități alături de cei care decid în urbea noastră”.
Pentru degustare au fost aduse, însă, mai multe soiuri de vin Château Vartely, brand reprezentat în țara noastră de societatea Produse Moldovenești, și prezentate cu mare artă de somelierul Răzvan-Octavian Demian, area sales manager la această societate.
Băutura de bun venit a fost un spumant, urmat de Individo Rose 20216, baricat și fermentat în butoi de lemn, prezentat înaintea unui alb Chardonnay. S-a continuat cu un Cabernet Sauvignon, tot din gama Taraboste, un vin complex, iar degustarea s-a finalizat cu un vin desert, un Chardonnay dulce. Toate sortimentele au fost asezonate cu câte un fel de preparat culinar conceput, ca de obicei, de Chef Cristina Bunea: un piept de curcan cu prosciutto crudo, alături de un pure de mazăre, un morcov caramelizat, o corăbioară de fenicul umplută cu bacon și alte bunătăți, iar pentru vinul cabernet s-a adus un mușchi de porc asezonat cu garnituri speciale – toate apreciate după cum arătau, pentru culorile lor, dar și pentru gust. De asemenea, cavalerii vinului au făcut și un rally de băuturi tari, alături de un Cigar special fiind și de trei spirtoase de la producătorul moldovean Barza Albă.
„Sperăm să aducem în Bacău și alte crame, mai puțin cunoscute național și internațional – a mai spus Cristian Bunea. Numai la Concours Mondial de Bruxelles 2017 am avut opt crame românești medaliate, pe care trebuie să le popularizăm. Pentru că avem vinuri de talie mondială. Și ne dorim să fim alături de organizații precum Inner Wheel, Rotary sau cluburile Lions. Noi Cavalerii Europeni ai Vinului începem să avem tot mai mulți adepți, dintre consumatorii responsabili de vinuri, care vor să cunoască mai multe despre aceste licori divine, în care se regăsesc și sufletele vinificatorilor și oenologilor.
Château Vartely este o întreprindere de vinificație din zona Orhei. Originea numelui Vartely se regăsește în numele Orhei, care în maghiară înseamnă „loc al cetății”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu