joi, 8 iunie 2017

Forumul arhitecților la ediția a treia în Bacău



Filiala Teritorială Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecților din România (OAR) organizează în perioada 9-11 iunie ediția a treia a Forumului zonal de arhitectură și urbanism MOLDOVA REPER 2030, dedicat proiecției de viitor a teritoriului Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului.

Arhitecții și urbaniștii își vor expune punctele de vedere despre Cooperare teritorială – infrastructură regională, Discontinuitate – continuitate spațială, Capacitatea operațională a organizațiilor profesionale și Orașul văzut de aproape.
Cunoscute personalități din domeniul arhitecturii și urbanismului din România și Republica
Moldova, împreună cu membri ai comunității de afaceri și ai autorităților centrale și locale vor analiza posibile soluții pentru viitorul dezvoltării echilibrate a acestui teritoriu pe care trăiesc circa zece milioane de oameni, vor aborda contextul actual și vor avansa idei și viziuni constructive și aplicabile pentru ca zona Moldovei să devină în termen scurt, un reper al dezvoltării investiționale într-un mediu curat, având ca obiectiv alinierea nivelului de trai al populației, al gradului de confort și al peisajului urban, la standardele regiunilor dezvoltate ale Europei. „Vom discuta despre ce fel de viitor ne dorim, despre strategii, investiții și posibile parteneriate, despre pragmatism și viziune, despre implicarea factorilor decizionali ai administrației locale și centrale și, în general, despre motivele pentru care localitățile noastre sunt departe de a avea strălucirea și ambianța pe care o merităm – spune arh. Liliana Bârgu, președinta OAR - Filiala Bacău-Neamț. Sperăm ca această a treia ediție a Forumului să fie încă un pas în
declanșarea unei emulaţii comune care să genereze și să pună în practică un contract social între
arhitecți, politicieni, tehnicieni, constructori și cetățeni, printr-un tip de atitudine și acțiune smartcare poate face în scurt timp din zona estică a Europei un spațiu dezvoltat armonios, cu o înaltă calitate a vieții”.

„Participarea semnificativă a profesioniștilor din domeniu la prezentările, dezbaterile și concluziile precedentelor ediții ale Forumului, ecourile acestora în presă, au demonstrat interesul deosebit pentru tematica privind imaginea pe care acest teritoriu văduvit până acum de mari proiecte o va avea în anii care urmează. Forumul 2017 păstrează linia tematică de inițială, abordând problematica organizării teritoriale, a căilor de comunicație, a stării demografice și a condițiilor de mediu specifice acestei zone geografice, considerată la ora actuală unul din polii sărăciei în Europa.”
Arh. Liliana Bârgu, președinta OAR - Filiala Bacău-Neamț

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu