duminică, 13 august 2017

Trei zile de sărbătoare în Bacău la Festivalului Vinului de la Selgros



Peste cea de a doua ediție a Festivalului Vinului de la Selgros s-a tras, duminică, 13 august, cortina. Bacăul a fost timp de trei zile în sărbătoare, iar vizitatorii magazinului au fost în acest răstimp martorii unor evenimente memorabile.

Complexul comercial Selgros din Bacău a devenit, astfel, primul magazin din România certificat de Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae – OEVE), în urma unei scurte, dar originale ceremonii conduse chiar de OKT Eques Ornatus Marius Farmazon, consul al Consulatului România și Republica Moldova a OEVE.
Tot în ferstival, zeci de chelneri băcăuani și-au perfecționat stilul de lucru cu ajutorul cursului pentru desfacerea corectă a unei sticle de vin susținut de unul dintre cei mai cunoscuți somelieri din țara noastră, Sergiu Nedelea. Sâmbătă, 12 august, vizitatorii pasionați de gastronomie au putut urmări pe viu modul în care chef Nico Lontras a preparat macaron după rețete originale, dar și celebra paella spaniolă cu fructe de mare și o friptură neaoșă de carne de porc, dar și aceasta asezonată original cu rafinate condimente. Lângă maestrul bucătar s-a aflat, însă, din nou Sergiu Nedelea, care a explicat ce vinuri merg cel mai bine lângă bucatele alese ale lui Nico Lontras, toate din sortimentele prezentate și în standurile festivalului.
Ultima zi a manifestării de la Bacău a fost prilejul prin care cunoscutul sportiv de performanță, luptătorul de K1 Ionuț Iftimoaie, din Comănești, a putut sta de vorbă cu publicul festivalului pe tema congruenței dintre variatele pasiuni ale tuturor celor de față. Tot ziua de duminică a fost prilej și pentru prezentarea „in integrum” a unui graffiti uriaș la care a lucrat în toate cele trei zile ale festivalului o echipă de cinci studenți la arhitectură, conduși de studentul Alexandru Barat, originar din Bacău.
Atracția principală a festivalului au fost, desigur, sortimentele nenumărate de vinuri aduse de 24 de crame din România și Republica Moldova. Între ele s-a numărat și o vedetă incontestabilă, o Fetească albă cu foiță de aur de 23 de karate, produsă de Crama Bolgiu din Prahova, primul și, deocamdată, singurul sortiment de acest fel de origine românească. S-au remarcat, de fapt, toate sortimentele de vinuri prezentate în festival - albe, roze, roșii sau negre, alături de care au stat diverse sortimente de brânzeturi sau preparate de carne din laboratorul magazinului Selgros din Bacău. Tot alături de expozanți au stat, cu produsele lor specifice, comercianții de țigarete sau trabucuri, de cafea sau băuturi răcoritoare sofisticate, dar și cunoscuți producători de salamuri sau de produse de panificație de toate felurile, dintre care nu a lipsit Grupul băcăuan Agricola.
În toate cele trei zile de festival, printre vizitatori s-a numărat și actorul Eremia, cel care, în costum de chef bucătar, a fost remarcat deja în spoturile publicitare ale Selgros, dar și actorul Marius Florea Vizante. „Moderator” al evenimentului timp de două zile a fost, la Selgros, și criticul literar și profesorul băcăuan Adrian Jicu.
Festivalul a fost creat anul trecut odată cu aniversarea a zece ani de la deschiderea magazinului Selgros din Bacău – am aflat de la District Managerul Irina Stănciuc, care coordonează activitatea magazinelor Selgros Cash & Carry din toată zona Moldovei. Festivalul are loc exact în perioada în care magazinul din Bacău mai adaugă în buchetul vârstei câte un an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu