Peste cea de a doua
ediție a Festivalului Vinului de la Selgros s-a tras, duminică, 13 august,
cortina. Bacăul a fost timp de trei zile în sărbătoare, iar vizitatorii
magazinului au fost în acest răstimp martorii unor evenimente memorabile.
Complexul comercial Selgros din Bacău a devenit, astfel, primul magazin din
România certificat de Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris
Vini Europae – OEVE), în urma unei scurte, dar originale ceremonii conduse
chiar de OKT Eques Ornatus Marius Farmazon, consul al Consulatului România și
Republica Moldova a OEVE.
Tot în ferstival, zeci de chelneri băcăuani și-au perfecționat stilul de
lucru cu ajutorul cursului pentru desfacerea corectă a unei sticle de vin
susținut de unul dintre cei mai cunoscuți somelieri din țara noastră, Sergiu Nedelea.
Sâmbătă, 12 august, vizitatorii pasionați de gastronomie au putut urmări pe viu
modul în care chef Nico Lontras a preparat macaron după rețete originale, dar
și celebra paella spaniolă cu fructe de mare și o friptură neaoșă de carne de
porc, dar și aceasta asezonată original cu rafinate condimente. Lângă maestrul
bucătar s-a aflat, însă, din nou Sergiu Nedelea, care a explicat ce vinuri merg
cel mai bine lângă bucatele alese ale lui Nico Lontras, toate din sortimentele
prezentate și în standurile festivalului.
Ultima zi a manifestării de la Bacău a fost prilejul prin care cunoscutul
sportiv de performanță, luptătorul de K1 Ionuț Iftimoaie, din Comănești, a
putut sta de vorbă cu publicul festivalului pe tema congruenței dintre
variatele pasiuni ale tuturor celor de față. Tot ziua de duminică a fost prilej
și pentru prezentarea „in integrum” a unui graffiti uriaș la care a lucrat în
toate cele trei zile ale festivalului o echipă de cinci studenți la
arhitectură, conduși de studentul Alexandru Barat, originar din Bacău.
Atracția principală a festivalului au fost, desigur, sortimentele
nenumărate de vinuri aduse de 24 de crame din România și Republica Moldova. Între
ele s-a numărat și o vedetă incontestabilă, o Fetească albă cu foiță de aur de
23 de karate, produsă de Crama Bolgiu din Prahova, primul și, deocamdată,
singurul sortiment de acest fel de origine românească. S-au remarcat, de fapt,
toate sortimentele de vinuri prezentate în festival - albe, roze, roșii sau
negre, alături de care au stat diverse sortimente de brânzeturi sau preparate
de carne din laboratorul magazinului Selgros din Bacău. Tot alături de
expozanți au stat, cu produsele lor specifice, comercianții de țigarete sau
trabucuri, de cafea sau băuturi răcoritoare sofisticate, dar și cunoscuți
producători de salamuri sau de produse de panificație de toate felurile, dintre
care nu a lipsit Grupul băcăuan Agricola.
În toate cele trei zile de festival, printre vizitatori s-a numărat și
actorul Eremia, cel care, în costum de chef bucătar, a fost remarcat deja în
spoturile publicitare ale Selgros, dar și actorul Marius Florea Vizante.
„Moderator” al evenimentului timp de două zile a fost, la Selgros, și criticul
literar și profesorul băcăuan Adrian Jicu.
Festivalul a fost creat anul trecut odată cu aniversarea a zece ani de
la deschiderea magazinului Selgros din Bacău – am aflat de la District
Managerul Irina Stănciuc, care coordonează activitatea magazinelor Selgros Cash
& Carry din toată zona Moldovei. Festivalul are loc exact în perioada în
care magazinul din Bacău mai adaugă în buchetul vârstei câte un an.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu