joi, 4 ianuarie 2018

Coroana reginei Elisabeta a României pe monedă BNR



Banca Națională a României (BNR) a lansat, recent, în circuitul numismatic o monedă de aur cu tema Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României”.
Moneda are valoarea nominală 10 lei, un diametru de 13,92 mm, o greutate de 1,22 grame și cant zimțat.
Aversul monedei redă coroana de aur a reginei Elisabeta a României, inscripția în arc de cerc ,,ROMANIA”, anul de emisiune „2017”, stema României și valoarea nominală „10 LEI”. Reversul redă portretul reginei Elisabeta a României și inscripția în arc de cerc „REGINA ELISABETA A ROMANIEI”.
Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de 500 de monede, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare, este de 405 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale Iași, București, Cluj și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu