duminică, 3 septembrie 2017

20 de ani de activitate independentă la CAR CFR Comănești




Cea mai importantă instituție financiară nebancară din Moldova și una dintre cele mai importante din țară, Casa de Ajutor Reciproc (CAR) CFR Comănești, a aniversat, vineri, 1 septembrie, 20 de ani de când a obținut personalitate juridică independentă. La eveniment au participat, alături de conducerea executivă a instituției, de personalul rețelei sale și de membrii ei marcanți, primarii orașelor Comănești și Slănic Moldova, Viorel Miron și Gheorghe Baciu, viceprimarul orașului Dărmănești, Mihai Buzatu, dar și reprezentanți ai unor instituții similare din județ, precum și ai unor instituții ale statului. De asemenea, au fost prezenți Florin Simion, director executiv al Federației Române a CAR, și reprezentanți ai Uniunii CAR Minerva și CAR Faur, din București.

CAR CFR Comănești are, de fapt, o istorie de aproape 50 de ani, pentru că a fost înființată pe structura instituției cu același nume care a funcționat pe lângă sindicatul ceferiștilor din Gara Comănești, din 1970. Punctul de cotitură – a precizat directorul executiv al instituției, Viorica Mazilu – a fost însă în anul 1997, când CAR CFR Comănești  a obținut calitatea de persoană juridică independentă. Atunci instituția avea numai 350 de membri, dar activitatea ei s-a extins, iar acum are, pe lângă sediul central, alte șapte sucursale, în Iași, Târgu Mureș, Focșani, Adjud, Onești, Dărmănești și Ghimeș. Astfel, numărul membrilor ai ajuns la peste 21.000. În scurt, timp, va fi deschisă, însă, și a opta sucursală, în Piatra Neamț.
CAR CFR Comănești – arată directorul economic Liviu Mazilu – are acum active totale de aproape 69 de milioane de lei și active productive de peste 63 de milioane. Din anul 2005, soldul de împrumuturi a crescut de la aproape 5 la 35,5 milioane de lei. Și fondul social și numărul de membri au fost, în aceeași perioadă, în creștere continuă. „Acordăm o deosebită atenție – a precizat Viorica Mazilu – calității serviciilor către membri. Între acestea se numără împrumuturile speciale pentru tinerii căsătoriți și pentru nou născuți, dar șu serviciile medicale sau de ajutor social, ajutoarele pentru deces și tombolele cu premii. În anul 2010, când spitalul orășenesc din Comănești a fost închis, instituția noastră a deschis un cabinet medical, cu personal specializat, unde membrii CAR beneficiază de mai multe servicii medicale gratuite. De asemenea, la toate sediile membrii își pot achita facturile pentru utilități și pot primi sau transmite sume de bani prin Western Union”.
La aniversare, partenerilor și colaboratorilor CAR CFR Comănești le-au fost acordate diplome de excelență și plachete, iar unor membri fideli date premii surpriză.


„Cei 20 de ani de la înființarea CAR CFR Comănești au fost o perioadă dificilă din punct de vedere economic, cu multe provocări, dar la care am răspuns competent și responsabil. Acestea au reconfirmat virtuțile colectivului nostru, care își va găsi tot mai mult forța creativă și în viitor. Acest arc peste timp ne oferă prilejul de a ne evalua realist potențialul, de a ne mobiliza pentru a-l valorifica superior în viitor”.
Constantin Cristea, președintele CAR CFR Comănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu